субота, 26 листопада 2022 08:55

Тіна Тернер відзначає 83 роки. Яскраві хіти "королеви рок-н-ролу"
10

Сьогодні, 25 листопада, американська співачка Тіна Тернер відзначає 83-річчя. Її прозвали "королевою рок-н-ролу". Артистка продала понад 100 млн платівок, є восьмикратною володаркою премії "Греммі", у 1980-х збирала стадіони в усьому світі, а журнал Rolling Stone назвав зірку однією найвеличніших співачок сучасності.

Gazeta.ua зібрала культові хіти сьогоднішньої іменинниці й розповідає маловідомі факти про неї.

Справжнє ім'я співачки – Анна Мей Буллок. Вона познайомилася з майбутнім чоловіком Айком Тернером, який зробив її зіркою й приніс багато горя, у нічному клубі. Саме він вигадав для дівчини новий псевдонім – Тіна Тернер. А 1962 року пара одружилася. Тіна одразу стала багатодітною матір'ю: у сім'ї росли два сини Айка від попередніх стосунків, старша дитина співачки та її з Айком спільний син Рональд.

1976 року Тернер забрала дітей і втекла від чоловіка. Згодом в інтерв'ю зізналася, що всі 16 років стосунків Айк її бив. Впоратися з депресією їй допомогла буддистська віра, яку вона прийняла за пару років до втечі від чоловіка.

Після розлучення Тернер розпочала сольну кар'єру. І досить успішно. Вона підписувала контракти з різними звукозаписними студіями, випускала сингли та альбоми, що піднімалися на верхні рядки хіт-парадів.

25 листопада американська співачка Тіна Тернер відзначає 83-річчя
Фото: eastnews.ua
25 листопада американська співачка Тіна Тернер відзначає 83-річчя
Її прозвали "королевою рок-н-ролу"
Перед тим, як одружитися, Тіна й Ервін Бах були разом 27 років
Справжнє ім'я співачки – Анна Мей Буллок

16 січня 1988 року Тіна потрапила до Книги рекордів Гіннеса за виступ перед найбільшою платною аудиторією. Послухати її концерт на стадіоні "Маракана" у Ріо-де-Жанейро зібралося понад 188 тис. глядачів.

Співачка вже багато років живе в Європі. Спочатку вона із чоловіком, музичним продюсером Ервіном Бахом переїхала до Лондона, потім – у Кельн, Ніццу і нарешті до Швейцарії. Подружжя живе в районі Цюріха. Тіна здобула громадянство цієї країни, відмовившись від американського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досі холостякують: п'ять українських артисток, які ще не вийшли заміж

А перед тим, як одружитися, Тіна й Ервін були разом 27 років. Їхнє весілля відбулося 15 липня 2013 року. Артистка зізнавалася, що романтика у їхніх стосунках досі збереглася: чоловік навіть пише їй романтичні листи.

У березні 2021 року Тернер оголосила про завершення кар'єри.

Пропонуємо послухати найкращі пісні у виконанні Тіни Тернер.

23 листопада американська попвиконавиця й акторка Майлі Сайрус святкувала ювілей. Зірці, яка вражає відвертими образами й сенсаційними виступами, виповнюється 30 років. Фанати вважають її суперздібностю збирати навколо себе скандали.

Зараз ви читаєте новину «Тіна Тернер відзначає 83 роки. Яскраві хіти "королеви рок-н-ролу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі