понеділок, 28 січня 2013 16:28

Тіна Тернер відмовляється від американського громадянства

Тіна Тернер відмовляється від американського громадянства
Співачка вже 20 років живе в Швейцарії Фото: obozrevatel.com

Всесвітньо відома американська поп-виконавиця Тіна Тернер незабаром може стати громадянкою Швейцарії і відмовитися від американського паспорта. Артистка отримала право на постійне проживання в місті Кюснахт в кантоні Цюріх, пройшовши тест і співбесіду на отримання громадянства.

Після того, як рішення міської влади схвалить влада кантону Цюріх і федеральна влада, співачка отримає швейцарський паспорт. "Після цього Тернер відмовиться від американського громадянства", - пояснила представник співачки Карін Ромберг.

73-річна Тернер живе в Швейцарії вже близько 20 років. За словами її представників, "вона відчуває якийсь зв'язок" з цією країною і цінує повагу до приватного життя, притаманне Швейцарії. "Я не можу уявити краще місце для життя", - заявила артистка.

Між тим рішення Тернер відмовитися від громадянства США шокувало американців. У рідному містечку співачки не можуть зрозуміти, чим був викликаний такий дивний, на їхній погляд, вчинок.

Американська преса вже щосили порівнює Тіну Тернер з Жераром Депардьє, який вирішив відмовитися від французького громадянства на користь російського і навіть встиг отримати паспорт громадянина Росії з рук президента Володимира Путіна. Особливо рішенням Тернер здивувалися на її малій батьківщині. В окрузі Хайвуд (штат Теннесі), де народилася співачка, кажуть, що такий поворот подій став дня них сюрпризом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіна Тернер заспівала вперше за вісім років

На думку мера Браунсвілла, - найбільшого міста округу - необхідно задуматися про те, що підштовхнуло їхню співвітчизницю відмовитися від громадянства США. За словами політика, Тернер, незважаючи на світову славу, ніколи не забувала про своє коріння і завжди підтримувала зв'язок з рідними місцями.

Зараз ви читаєте новину «Тіна Тернер відмовляється від американського громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі