середа, 08 лютого 2023 22:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни помстилися Лії Ахеджаковій за підтримку України

Росіяни помстилися Лії Ахеджаковій за підтримку України
Російській акторці Лії Ахеджаковій помстилися за підтримку України. Фото: Kino-Teatr.ru

Відому російську актрису, 84-річну Лію Ахеджакову вигнали з театру "Современник", де вона пропрацювала майже 50 років.

За словами знаменитості, звільнення було за наказом керівництва. Ахеджакову відразу ж прибрали з усіх постановок, опублікувавши новий розклад. Про це артистка повідомила у коментарі російським ЗМІ.

"Мене попередив директор, що мене більше в репертуарі не буде на вимогу розгніваних якихось людей, які пишуть йому листи, і департамент культури підтвердив, щоб мене прибрали з репертуару театру. Сиджу і плачу. Я все розумію, знаю, хто це пише, хто це організовує, але зробити нічого не можна", – сказала актриса.

Лія Ахеджакова виступила проти вторгнення Росії в Україну та засудила за це російського диктатора Володимира Путіна. Акторка активно підтримує Україну з 2014 року – ще після окупації РФ Криму, Донецької і Луганської областей

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лія Ахеджакова перерахувала українській армії $10 тис.

Після цього почалася травля акторки. Попри свої антивоєнні переконання, Ахеджакова залишалася в Росії і не планувала нікуди їхати, оскільки там її батьківщина.

"Якщо тільки на мить вдуматися в ситуацію: через одну людину, яка вирішила таким кривавим методом догодити собі, дати людям страждання через якісь власні комплекси, страхи та інше, навіки посварилися два, колись, дружні народи, які пліч-о-пліч билися з фашистсько-нацистською нечистю", – сказала вона.

За словами артистки, Росія влаштувала ще одну криваву бійню.

"А сьогодні нащадки тих, хто гинув заради миру в усьому світі, влаштовують ще одну криваву бійню, вбиваючи жінок і дітей, людей похилого віку і просто мирних жителів, які нічого не зробили Росії", – сказала Ахеджакова ще навесні минулого року.

Російська акторка Лія Ахеджакова не підтримала путінську війну в Україні.

У результаті зіткнулася з негативним ставленням багатьох колег, із проблемами із законом. Про це стало відомо з її інтерв'ю YouTube-каналу "Бюро".

Вона зізналася, що на неї чекає суд. Артистку звинувачують у фінансуванні української армії, що є серйозним злочином у Росії. За законом за такі дії 84-річну народну артистку можуть засудити до в'язниці на тривалий термін.

Актриса вказала, що її перевірять, чи передавала вона кошти для ЗСУ у доларах США.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни помстилися Лії Ахеджаковій за підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі