четвер, 15 грудня 2022 17:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Лія Ахеджакова готується до суду за зраду батьківщини

Лія Ахеджакова готується до суду за зраду батьківщини
З Лією Ахеджаковою перестали вітатися деякі знайомі актори. Фото: "Кореспондент"

Російська акторка Лія Ахеджакова не підтримала путінську війну в Україні.

У результаті зіткнулася з негативним ставленням багатьох колег, із проблемами із законом. Про це стало відомо з її інтерв'ю YouTube-каналу "Бюро".

Вона зізналася, що на неї чекає суд. Артистку звинувачують у фінансуванні української армії, що є серйозним злочином у Росії. За законом за такі дії 84-річну народну артистку можуть засудити до в'язниці на тривалий термін.

Актриса вказала, що її перевірять, чи передавала вона кошти для ЗСУ у доларах США.

Лія Ахеджакова не прогнозує результат судового розгляду, і лише зауважила, що знає, наскільки серйозне звинувачення проти неї висувають.

Знаменитість також дала зрозуміти, що в неї немає планів залишати Росію, як це зробили деякі її колеги, солідарні з її позицією.

Також акторка, яка відкрито підтримує Україну у війні проти Росії розповіла про ставлення до неї колег-путіністів.

Вона залишається жити та працювати у Москві. І дехто перестав з акторкою вітатися, розповіла вона в інтерв'ю YouTube-каналу "Бюро".

"Я знаю, з ким не можна говорити. Один мій партнер Саша Берда – ми у Віктюка з ним грали і багато років у "Квартирі Коломбіни" – раптом перестав зі мною вітатися. А коли він хворів, я їздила до лікарні, розмовляла з лікарями, казала, що це приголомшливий, чудовий артист, допоможіть йому. Він був дуже хворий. І раптом він перестав зі мною вітатись... Я кажу: "Саша, ти зі мною не вітаєшся?" І вчора, стоячи на нашій спільній сцені, він мені сказав: "Не буду я з тобою вітатись!" Я розплакалася. Ну, він пішов, не бачив цього", – сказала Ахіджакова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Лію Ахеджакову напали під час спектаклю

Найбільше її дивує, що серед путіністів зустрічається молодь.

"Учениця мого друга, дуже хорошого педагога у ВДІКу, талановита дівчинка. Ми якось сидимо, п'ємо каву в буфеті, я їй щось говорю. І раптом, це миле дівча мені каже: "Лія Меджидівна! Не все так однозначно!" Я встала, взяла чашку і пересіла. Не очікувала", – поділилася актриса.

Акторка активно підтримує Україну з 2014 року - ще після окупації РФ Криму, Донецької і Луганської областей. А ще на початку війни Ахеджакова перерахувала українській армії $10 тис. із власних заощаджень.

Зараз ви читаєте новину «Лія Ахеджакова готується до суду за зраду батьківщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі