четвер, 04 серпня 2011 09:39

Опрі Вінфрі вручать почесний "Оскар"

Опрі Вінфрі вручать почесний "Оскар"

Телеведуча Опра Вінфрі, актор Джеймс Ерл Джонс і гример Дік Сміт отримають почесні "Оскари". Про це повідомляється на сайті Американської кіноакадемії.

Вінфрі стала лауреатом нагороди імені Джина Хершолта. Раніше цієї премії удостоювалися Френк Синатра, Одрі Хепберн, Елізабет Тейлор, Пол Ньюман та інші діячі культури. Нагорода Джина Хершолта присуджується за гуманітарну діяльність.

Джонс і Сміт отримають почесні нагороди за внесок у розвиток кіномистецтва. Джеймс Ерл Джонс за свою кар'єру знявся у більш ніж 50 фільмах, серед яких - "Доктор Стрейнджлав, або Як я навчився не хвилюватися і полюбив атомну бомбу" Стенлі Кубрика та "Велика біла надія" Мартіна Рітта. Крім того, актор озвучував Дарта Ведера в оригінальній трилогії "Зоряні війни".

Дік Сміт брав участь у створенні таких фільмів як "Хрещений батько", "Таксист", "Той, що виганяє диявола" і "Сканери". Крім того, він гримував акторів для фільму Мілоша Формана "Амадей". У 1985 році ця робота Сміта була відзначена "Оскаром".

Вінфрі, Джонс і Сміт отримають почесні "Оскари" під час церемонії, яка відбудеться в Лос-Анджелесі 12 листопада 2011 року.

Зараз ви читаєте новину «Опрі Вінфрі вручать почесний "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі