пʼятниця, 29 грудня 2023 09:12

Матвієнко, мати Скрябіна, Сивохо та інші: зіркові втрати 2023 року
12

2023 рік забрав чимало життів, серед яких були й зірки шоу-бізнесу.

Gazeta.ua пропонує пригадати детальніше про українських та закордонних знаменитостей, які померли цього року.

Ніна Матвієнко

Легендарна співачка померла 8 жовтня. За словами колег, жінка тяжко хворіла й останні дні життя провела в лікарні. Згодом зять артистки, Арсен Мірзоян, розповів, що в Ніни Митрофанівни була онкологія.

Її донька, Тоня підтвердила діагноз. Вона казала: "8 серпня в якийсь момент вона стала погано почуватися - дуже живіт болів - і швидка відвезла її до лікарні. Для всіх було шоком. Як це - людина, яка все життя була енергійною, спортивною, не пила, не палила, до кінця життя бігала по сходинках - і таке могло статися. Лікар сказав, що у Ніни Митрофанівни вже майже чотири роки була хвороба. Для неї це був також шок. Вона боялася померти від цієї хвороби".

Автор: instagram.com/tonya_matvienko
 

Ольга Кузьменко

Мати Кузьми Скрябіна померла 23 вересня. Їй було 76 років. Ольга Кузьменко народилася 23 квітня 1947 року у селі Сіде Львівської області. Закінчила Дрогобицький інститут музичного мистецтва. Працювала вчителькою Новояворівської музичної школи. У 2012 році Кузьма Скрябін написав відому пісню "Мам", присвячену матері. Після смерті Кузьми Скрябіна у лютому 2015 року Ольга Кузьменко написала три книги про сина.

Автор: Facebook
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Один на мільйон випадків" - невиліковно хворій Селін Діон раптово стало гірше

Сергій Сивохо

Український шоумен, учасник КВК Сергій Сивохо помер у 54 роки. Артиста не стало 17 жовтня, близько шостої ранку. Першими про смерть Сергія повідомили російські пропагандисти. Писали, нібито він помер в окупованому Донецьку. Останніми роками Сивохо дуже хворів. У 2021 році він екстремально схуд, скинувши 50 кг зайвої ваги. Тоді він зізнався журналістам програми "Зірковий шлях", що проблеми з вагою у нього були через лікування дитячої недуги - бронхіту з астматичним компонентом.

Автор: fakty.com.ua
 

Меттью Перрі

Американський актор Меттью Перрі помер у віці 54 років. Його знайшли в джакузі у власному будинку в одному з районів Лос-Анджелеса. Актор найбільш відомий за роллю Чендлера Бінга у популярному ситкомі "Друзі", який тривав 10 сезонів. Він знявся у всіх 234 епізодах серіалу. Причиною смерті знаменитості було передозування кетаміном. Його рівень у крові актора зашкалював. Препарат викликав пригнічення дихання та проблеми із судинами, що призвело до втрати свідомості та потоплення.

Автор: eastnews.ua
 

Сергій Гладков

Гладков був одним з акторів, творців і сценаристів гумористичної програми "Каламбур". Багатьом він запам'ятався як Мужик з "Села дурнів", Невдаха з рубрики "Бар Каламбур", Дранкель з рубрики "Залізний капут", місіс Бурпул з рубрики "Круте піке". У 1991-1995 роках знімався в гумористичній програмі "Маски-шоу". Він народився в Харкові і починав свою кар'єру як клоун. Він був одружений і мав двох дітей.

Автор: t.me/uniannet
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер ударник легендарного гурту AC/DC

Андрій Верес

Народний артист України Андрій Верес, який багато зробив для відродження та підтримки потенціалу української музики та української пісні, помер у 68 років. У останні роки артист багато допомагав Збройним силам, підтримував патріотичний дух на фронті.

Автор: Фото з соціальних мереж
 

Тото Кутуньо

22 серпня, помер італійський співак і автор пісень Тото Кутуньо. Йому було 80 років. Співак помер близько 16:00 за європейським часом у лікарні Сан-Раффаеле в Мілані. Він довго хворів, останні місяці Кутуньо ставало все гірше. Багато пісень Тото Кутуньо стали хітами. 1980 року переміг у пісенному конкурсі Санремо із піснею Solo noi. Він виконував пісню L'italiano, відому за першим рядком Lasciatemi cantare.

Автор: eastnews.ua
 

Пол Грант

У віці 56 років помер британський актор Пол Грант. Незадовго до смерті його знайшли непритомним біля залізничного вокзалу Лондона. Актор відомий ролями у фільмах "Зоряні війни" і "Гаррі Поттер".

Автор: Фото з соціальних мереж
 

Вахтанг Кікабідзе

Грузинський актор, співак та режисер Вахтанг Кікабідзе помер 15 січня у 84 роки. Знаменитість підтримував Україну. Під час прощання труну музиканта прикрасили не лише грузинським прапором, а й українським. Колишній міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зачитав співчуття від президента Володимира Зеленського.

Автор: facebook.com/vahtangkikabidze
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер актор із "Доктора Хауса" Андре Брауер

Тіна Тернер

Американська співачка Тіна Тернер померла на 84-му році життя. 2013 року вона перенесла інсульт, а 2016-го у неї діагностували рак кишківника. Після лікування від тяжкої хвороби у виконавиці виникла ниркова недостатність. Знаменитості зробили пересадку нирки.

Автор: Getty Images
 

Майкл Гембон

Ірландський та британський актор Майкл Гембон, відомий роллю професора Дамблдора у фільмах про Гаррі Поттера, помер у 82 роки. Він був хворий на пневмонію. Актор є багаторазовим номінантом премій "Еммі", "Золотий глобус", БАФТА та інших.

Автор: Getty Images
 

Ангус Клауд

Зірці серіалу "Ейфорія" було 25 років. Клауд помер у своєму будинку в Окленді, штат Каліфорнія. Родичі не розкрили причину смерті актора. Пізніше виявилося, що він помер від передозування наркотиків. Клауд знімався в двох сезонах "Ейфорії", що вийшли в 2019 і 2022 роках. Прем'єра третього сезону планувалася на 2024 рік. Крім "Ейфорії", він також знімався у фільмах "Північний Голлівуд" (2021) і "Лінія".

Автор: instagram.com/anguscloud
 

Український актор театру, кіно і телебачення Сергій Кустов помер на 77-му році життя. Зірки не стало 2 грудня в місті Нікополь Дніпропетровської області. Народний артист України відомий ролями у фільмах "Д'Артаньян і три мушкетери", "Повернення мушкетерів".

Зараз ви читаєте новину «Матвієнко, мати Скрябіна, Сивохо та інші: зіркові втрати 2023 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі