пʼятниця, 14 жовтня 2011 10:43

Лікар Джексона помилково давав співаку пропофол - експерт

Лікар Джексона помилково давав співаку пропофол - експерт

Спеціаліст зі снодійних препаратів Надер Камангер, який виступив у США на слуханнях у справі Конрада Мюррея, особистого лікаря "короля поп-музики" Майкла Джексона, який помер два роки тому, заявив, що рішення давати співакові пропофол в якості снодійного було помилкою кардіолога, передає агентство Рейтер.

Майкл Джексон помер 25 червня 2009 року на 51-му році життя в Лос-Анджелесі. За версією слідства, Мюррей, який в даний час обвинувачений у ненавмисному вбивстві, дав музикантові надмірну дозу пропофолу, який у взаємодії з іншими препаратами, в тому числі і заспокійливими, став причиною загибелі співака.

На думку Камангера, якого в якості відповідача викликала сторона звинувачення, Мюррей допустив низку грубих помилок при лікуванні Джексона. Зокрема, кардіолог викликав "швидку допомогу" зі значним запізненням, не вів записи про прийняті співаком препарати, а також не спробував з'ясувати причини, через які Джексон страждав від безсоння.

Крім того, під час перехресного допиту з боку адвоката Мюррея Майкла Фленегена Камангер сказав, що при перегляді медичних документів Джексона з'ясувалося, що співак брав демерол (сильне знеболювальне), який йому виписував дерматолог Арнольд Кляйн.

На питання про те, чи може демерол викликати безсоння, Камангер відповів: "Поза сумнівом, може".

Раніше, в перший день слухань у справі Мюррея, інший адвокат обвинуваченого Ед Чернофф заявив, що Джексон протягом декількох місяців до своєї смерті два або три рази на тиждень відвідував Кляйна. Чернофф також спробував перенести частину звинувачень на дерматолога. "Доктор Арнольд Кляйн викликав у Майкла Джексона звикання до демеролу", - заявив адвокат.

Суддя Майкл Пастор відхилив прохання захисту викликати Кляйна в суд для дачі показань, визнавши, що його слова матимуть незначний вплив на перебіг процесу.

У випадку, якщо суд визнає винним Мюррея, який не заперечує той факт, що давав невеликі дози пропофолу Джексону, але не вважає себе винним у ненавмисному вбивстві, він може бути засуджений до чотирьох років ув'язнення і втратити ліцензію на лікарську діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Лікар Джексона помилково давав співаку пропофол - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі