четвер, 13 жовтня 2011 11:04

Кардіолог вважає, що Майкла Джексона можна було врятувати

Кардіолог вважає, що Майкла Джексона можна було врятувати

Кардіолог доктор Алон Штейнберг, який виступив в середу на процесі лікаря Конрада Мюррея, обвинуваченого в ненавмисному вбивстві "короля поп-музики" Майкла Джексона, заявив, що співака "можна було врятувати", якби вжити належних заходів, повідомляє в четвер агентство Франс Прес.

Джексон помер 25 червня 2009 року на 51-му році життя в Лос-Анджелесі. За версією слідства, Мюррей, якого в даний час звинувачують у ненавмисному вбивстві, дав музикантові надмірну дозу пропофолу, який у взаємодії з іншими препаратами, в тому числі і заспокійливими, став причиною загибелі співака.

Мюррей вийшов з кімнати, в якій знаходився Джексон, на дві хвилини, а, повернувшись, побачив, що співак не дихає, нагадав Штейнберг. Однак у Джексона "ще був кров'яний тиск, пульс, його серце билося", і, якби йому була надана необхідна медична допомога, "його, очевидно, можна було врятувати в той момент".

Лікар Джексона, за словами кардіолога, проявив "серйозну халатність", не викликавши відразу ж швидку допомогу. Однак замість цього він лише покликав свого помічника.

У Джексона не було зупинки серця, він просто перестав дихати, тому зроблений Мюрреєм кардіологічний масаж був "марним" і "непростимим", заявив Штейнберг.

Також кардіолог зазначив, що пропофол, який приймав Джексон, не підходить для лікування безсоння.

У випадку, якщо суд визнає винним Мюррея, який не заперечує той факт, що давав невеликі дози пропофолу Джексону, але не вважає себе винним у ненавмисному вбивстві, він може бути засуджений до чотирьох років ув'язнення і втратити ліцензію на лікарську діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Кардіолог вважає, що Майкла Джексона можна було врятувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі