четвер, 27 червня 2024 18:53

"Може кричати годинами" - Валерій Харчишин вперше розповів про страшний діагноз сина

"Може кричати годинами" - Валерій Харчишин вперше розповів про страшний діагноз сина
Валерій Харчишин вперше розповів про страшну хворобу сина Фото: Instagram

Український співак, лідер гурту "Друга ріка" Валерій Харчишин вперше розповів про страшний діагноз 16-річного сина Євгена.

Хлопчик страждає на нейропсихічний розлад. Це захворювання набуте.

"Його могли спричинити різні інфекції, чи хірургічні втручання. Його поведінка неконтрольована і жодні препарати, чи лікарські методи не допомагають", - говорить Валерій Харчишин.

Харчишин зізнається, що вже звик до стану Жені, але спочатку йому було складно визнати, що син змінився. Він не знає, чи зможе син колись вилікуватися, адже хвороба досі не вивчена повністю.

"Дитина йде від тебе ментально, і вчора вона була тією, якою ти пам'ятаєш, якою вона зростала в тебе на очах, а сьогодні вона приходить інша. Воно не лікується. Це не аутизм. Це нейропсихіатрія. Це одне з захворювань, яке почали діагностувати у 2010 році. Це інші нейропсихіатричні захворювання дитини. Зрештою, ти маєш там синдром Туретта. Плюс ознаки гострого психозу, плюс біполярний розлад, плюс синдром дефіциту уваги, плюс манії якісь, навіть шизоїдного типу. Він може не спати добу, потім заснути вдень. Він може просто кричати протягом кількох годин. Хвороба дуже агресивна і динамічно розвивається", - каже співак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харчишин вперше зізнався, чому оформив "білий квиток"

Подружжя сподівалось, що після підліткового віку хвороба може змінитися. Тобто, гормональні зміни підштовхнуть до одужання. Проте так не сталося.

"Захворювання Євгена - це найгірше, що я переживав у житті. Ти маєш готуватися до того, що він буде таким все своє життя, іншим. Я не маю права цього говорити, але я знаю, що таке смерть. Я втрачав багато людей, і близьких людей, дуже близьких. Я вам скажу, що пережити смерть близької людини, дорослої людини, це набагато легше, ніж пережити хворобу сина, коли він стає іншим", - поділився Валерій.

У травні 2022 року Валерій Харчишин оголосив про розлучення з дружиною Юлією, з якою прожив у шлюбі приблизно 13 років.

Зі слів музиканта, "фізично вони перестали бути подружжям" ще до війни. Подружжя має трьох дітей.

Зараз ви читаєте новину «"Може кричати годинами" - Валерій Харчишин вперше розповів про страшний діагноз сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі