вівторок, 05 вересня 2023 09:07

Бив і тягав за волосся. Ексдружина популярного актора вперше розповіла, як чоловік з неї знущався
7

Валентина Марініна вперше розповіла про насилля в сім'ї
Фото: instagram.com/valya.marinina
Валентина Марініна вперше розповіла про насилля в сім'ї
Валентина Марініна вперше розповіла про насилля в сім'ї
У Марініної і Войтенко є спільна донька Емілія
У Марініної і Войтенко є спільна донька Емілія

Колишня дружина актора Костянтина Войтенко Валентина Марініна вперше розповіла про насильство в сім'ї.

На сторінці в Instagram заявила, що Костянтин її бив та знущався.

"Мій колишній чоловік – перверзний нарцис і насильник. Так знаю його я, колишня дружина та мама нашої спільної дитини. Він публічна людина, тато, який час від часу радіє своїй доньці. Він – колишній, який обирав і обирає зі мною насильницькі форми спілкування: газлайтинг, погрози, фінансове, психологічне та фізичне насильство", – зізналась жінка.

Пояснила, що тривалий час терпіла знущання через систему насильства, у якій виросла.

"В системі насильства – моя шкільна вчителька, яка дозволила собі дати мені підзатильник. Хлопчик зі школи, який вдарив ногою. "Подружка", яка у сварці кричала на мене "с*ка". В ній покарання ременем, образи, крики, в ній – "ген" насильства, родова памʼять, притаманна багатьом на пострадянському просторі", – додала Марініна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зірка "Гри престолів" Софі Тернер розлучається

Після випадку домашнього насильства жінка викликала поліцію. Однак правоохоронці пропонували колишньому подружжю помиритися.

"Коли я вперше і востаннє викликала поліцію після випадку фізичного домашнього насильства, поліція натякала: "ви подумайте, може помиритеся? Інакше у нього виправні роботи й він вже буде "чіслітса". Нічого, що я в синцях, і мене за волосся вночі викидали з власної квартири. Головне ж, що в сімʼях так "не прийнято" – писати заяви на чоловіків, ще й таких публічних і наче ж пристойних", – згадала жінка.

Після того випадку їхні стосунки налагодилися і пара разом поїхала на відпочинок до Туреччини.

"І нове коло розмов уночі (так, насильники "працюють" за зачиненими дверима): "Валь, тобі треба до психіатра, психолог вже не допомагає, психіатр випише пігулки й нормальною станеш, подивись, ти взагалі не ок". Потім тижневі ігри Кості у "мовчанку". Вони зводили мене з розуму. Синці загоїлися швидко. Газлайтинг і психологічне насильство травмували мене набагато глибше", – розповіла Валентина.

Жінка вже п'ять років працює з психологами та психотерапевтами.

"Лише зараз я наважилася сказати публічно. Лише зараз, вже рік як в офіційному розлученні, коли маю підтримку Ірландії, в якій будь-яка форма насильства карається законом та громадською думкою. Коли точно знаю, що я сама тепер вмію інакше. Коли точно знаю, що я не винна. І коли дуже втомилася соромитися того і про то мовчати", – зізналася вона.

Додала, що Войтенко не визнав помилку. Більше того, у нього немає такого бажання.

"Так, мій колишній чоловік і відомий актор Костянтин Войтенко – домашній тиран з, припускаю, нарцисичним розладом психіки та насильник", – повідомила танцівниця.

Костянтин Войтенко і Валентина Марініна одружилися у 2015 році. Через рік у них народилася донька Емілія. Подружжя розлучилися у жовтні 2022 року.

Зараз ви читаєте новину «Бив і тягав за волосся. Ексдружина популярного актора вперше розповіла, як чоловік з неї знущався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі