вівторок, 30 листопада 2010 11:10

96-річний італійський режисер Монічеллі наклав на себе руки

96-річний італійський режисер Монічеллі наклав на себе руки

Класик європейського кіно, відомий комедіограф і режисер Маріо Монічеллі вчинив самогубство на 96-му році життя, в понеділок ввечері викинувшись з вікна п`ятого поверху римської клініки Сан-Джованні, де він проходив лікування від раку простати.

Маріо Монічеллі зняв 66 фільмів і написав більше 80 сценаріїв. Його вважають батьком жанру "комедія по-італійськи". Глядачам він відомий перш за все такими своїми роботами, як "Поліцейські і злодії" та "Зловмисники, як завжди, залишилися невідомі".

Великий успіх мали фільми "Велика війна", "Армія Бранкалеоне", "Дівчина з пістолетом", "Народний роман "," Мої друзі ".

Режисер мав практично усі європейські кінопремії, кілька разів номінувався на "Оскар" і був удостоєний вищих державних нагород Італії.

В останні роки працював як театральний режисер і телепостановщік, знімався, був співавтором багатьох сценаріїв власних фільмів.

Батько режисера, журналіст Томмазо Монічеллі, 1947 року теж покінчив життя самогубством, і його син неодноразово говорив в інтерв`ю, що добре пам`ятає і добре розуміє його вчинок.

Нагадаємо, що у віці 84 років, у лікарні неподалік від свого будинку в місті Форт Лодердейл, помер відомий американський актор Леслі Нільсен. Останнім часом він багато хворів і проходив лікування від запалення легенів.

УНИАН/ Liga.net

Зараз ви читаєте новину «96-річний італійський режисер Монічеллі наклав на себе руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі