середа, 20 січня 2010 19:46

Скутеристів без прав штрафуватимуть

Із 1 січня власники мопедів, скутерів повинні реєструвати свій транспортний засіб у міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділах ДАІ, мати права на керування транспортом і номерні знаки.

Нововведення передбачені постановою уряду N1371 від 23 грудня 2009 року. Кожні два роки скутеристи мають проходити техогляд. Обов"язково треба їздити в шоломі.

Керувати скутером дозволяють громадянам старшим 16 років, із водійським посвідченням категорії А1. Для цього треба здати іспит і принести довідку про проходження курсів. За навчання треба заплатити 2–3 тис. грн. За посвідчення — ще 250. Вимога поширюється й на водіїв, що вже мають інші категорії. Скутеристів без прав штрафуватимуть.

До 1 липня 2010-го зареєструвати мопеди та скутери можна без документів, які підтверджують законність придбання транспорту.

— Реєстрація скутерів — це годівниця для даїшників, — переконаний лідер харківського скутер-клубу "Скіф" Олег Духов, 30 років. — Міліція відловлює скутери з великим, понад 50 сантиметрів кубічних, об"ємом двигуна і доставляє їх на штрафмайданчики. Приводи різні —  вимагають довідку про розмитнення, або що у талоні не проставлений номер двигуна чи шассі. Хоча в офіційних талонах немає такої графи, де б їх зазначали. Можуть забрати скутер за відсутність дзеркал чи непрацюючий поворот.

Зараз ви читаєте новину «Скутеристів без прав штрафуватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі