вівторок, 29 травня 2012 19:27

Під час Євро-2012 інфекціоністи рекомендують частіше мити руки і кип'ятити воду

Під час Євро-2012 інфекціоністи рекомендують частіше мити руки і кип'ятити воду
Мити руки під час напливу до Києва вболівальників радять якомога частіше

Головний інфекціоніст Києва Іветта Шестакова, 45 років, радить киянам під час футбольних чемпіонатів не їсти на вулиці, кип'ятити воду для пиття й якомога частіше мити руки.

"Не бачу загрози, що в Україну під час Євро вболівальники завезуть інфекційні хвороби, нові штами грипу чи заразяться у нас кором. У нас гратимуть європейські команди, відповідно більша маса туристів будуть із країн Західної Європи. Це суспільства з рівною епідеміологічною ситуацією. Спалахів якихось інфекцій останнім часом там не було",- каже  Іветта Шестакова.

Найпоширеніші влітку кишкові інфекції. Ними можна інфікуватись в метро, маршрутці чи в магазині. Люди беруться за поручні, передають гроші в маршрутці. Через все це переносяться збудники різноманітних інфекцій. Тому мити руки під час напливу до Києва вболівальників радять якомога частіше. Обов'язково перед їжею й  її приготуванням. Краще намилювати два рази й вимивати пальці під нігтями.

"Якщо збудник потрапляє в їжу, то поки вона зберігається, навіть у холодильнику, кількість хвороботворних бактерій у ній весь час збільшується".

Окрім миття рук, радить кип'ятити воду. Сиру не пити навіть із колодязя, бактерії залишаються навіть у профільтрованій воді. Не купувати продуктів на стихійних ринках, в магазині дивитись на термін придатності. Їсти краще вдома, готувати самому, з обережністю купувати готові салати та напівфабрикати.

Зараз ви читаєте новину «Під час Євро-2012 інфекціоністи рекомендують частіше мити руки і кип'ятити воду ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі