четвер, 04 квітня 2013 12:09

У Львові Роксолана Богуцька показала найкращі роботи за 15 років

Автор: Фото: Ольга Швед
 

У львівській галереї Гері Боумена, вул. Наливайка, 18 відома українська дизайнерка Роксалана Богуцька відкрила ретроспективну виставку найкращих дизайнерських робіт. Цьогоріч її однойменному бренду виповнилося 15 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Роксолана Богуцька закликає жінок зняти штани

Богуцька закінчила Львівське училище прикладного мистецтва імені Івана Труша, потім — Львівську академію мистецтв. Свою першу колекцію представила на Національному тижні прет-а-порте "Сезони моди" в 1998 році. Цей рік і є роком заснування бренду Roksolana Bogutska. Знаковою рисою стилю є національний колорит. Ексклюзивності її колекціям надають художня вишивка по шкірі й тканині шовковими нитками і бісером, а також розпис та інкрустація металом. Богуцька використовує лише натуральні матеріали: шкіру, хутро, шовк, шерсть, льон.

Зараз дизайнерка — учасниця Ukrainian Fashion Week, Lviv Fashion Week, Fashion Philosophy Fashion Week Poland. Вона — перша українська дизайнерка, включена до рейтинґів авторитетних європейських fashion-медіа.

Автор: Фото: Ольга Швед
 

На виставці представлено 28 найвідоміших моделей одягу, які створила дизайнер протягом цих років. Більшість вона позичила на час виставки у клієнтів. Виставлено три сценічні костюми Руслани, у яких співачка виступала на Євробаченні, інавгураційний костюм Катерини Ющенко та п'ять її суконь у фірмовому "етностилі" Богуцької.

"Все, що я досягла - завдяки наполегливій праці і вірі у свої сили. А ще - освіті. Я і зараз постійно перебуваю в русі, постійно працюю, думаєш про колекцію за колекцією. У мене є вже свій стиль, свій почерк, є свій напрямок. Тут є особлива робота - моя перша сукня, яку я зшила 1998 року для королеви України на конкурсі краси", - розповіла Роксолана Богуцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові тенденції в моді від Катерини Ющенко (ФОТО)

На виставці можна побачити подіумі фотографії колекції Богуцької різних років та подивитися короткометражний фільм про створення одягу дизайнеркою.

29 березня, в рамках проведення Lviv Fashion Week, відбудеться показ нової колекції від Роксолани Богуцької у готелі Mirotel Resort&Spa у Трускавці.

Зараз ви читаєте новину «У Львові Роксолана Богуцька показала найкращі роботи за 15 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі