середа, 15 лютого 2012 11:26

Щоб не набирати вагу, снідайте мюслями і сиром

Щоб не набирати вагу, снідайте мюслями і сиром

"День треба починати зі склянки чистої води без газу, - каже дієтолог Володимир Горобчук. – Склянка води пробуджує і запускає організм. Потім рекомендую випити фреш з будь-яких фруктів і овочів, розведений навпіл з водою або трав'яним чаєм, щоб уникнути підвищення кислотності шлунка".

Аби не набирати зайву вагу і почуватися здоровим, на сніданок радить вживати сир та мюслі.

"Снідайте сиром, мюслями, вживайте пюре з фруктів, можна легко підсмажену яєчню. Чисту негазовану воду пийте якнайчастіше – не рідше 5 разів на день по склянці. Сніданок, обід і вечеря повинні бути вчасно. Вечерю бажано їсти не пізніше 20.00.

Не перекушуйте на бігу, біля телевізора чи монітора комп'ютера. Найповноціннішим повинен бути обід. Треба вживати рибу та куряче м'ясо. Обмежте вживання свинини, не пийте колу і іншу солодку газовану воду. Не вживайте цукор та консервантів. Солодке замініть медом, кедровими горішками і сухофруктами. Можна дозволити собі кілька шматочків чорного шоколаду".

Як зауважив дієтолог, якщо з раціону виключити цукор, за місяць можна схуднути на 1,5-2 кілограм. Варто вживати зелений та м'ятний чай, відмовитися від кави і кавових напоїв.

"Пити треба тільки через 30 хвилин після їжі - якщо рідина надходить у шлунок відразу після їжі, то це заважає гарному травленню. Харчування має бути дробовим. Їжте невеликими порціями - за раз не більше 300 грамів".

Віддавайте перевагу вареній або сушеній їжі.

"Білки, жири і вуглеводи в раціоні повинні бути збалансовані. Це означає, що в середньому білки мають становити 15% енергетичної цінності раціону, жири - близько 30%, а вуглеводи — 50%. Вуглеводи найкраще вживати з овочами".

Зараз ви читаєте новину «Щоб не набирати вагу, снідайте мюслями і сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі