пʼятниця, 14 травня 2021 18:01

Що їсти на сніданок, щоб не було проблем із серцем

Що їсти на сніданок, щоб не було проблем із серцем
Яйця у раціоні зменшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, ішемічної хвороби серця, геморагічного та ішемічного інсультів. Фото: pixabay

Від серцево-судинних захворювань можна захиститися, якщо їсти одне яйце на день.

Результати новітніх досліджень підтвердили цей факт, пише health.harvard.edu.

Яйця в раціоні зменшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, ішемічної хвороби серця, геморагічного та ішемічного інсультів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зберігати й готувати яйця, щоб були корисними для організму

Згідно з дослідженнями, люди, які додали по раціону одне яйцю щодня, зменшили ризик померти від серцево-судинних захворювань і геморагічного інсульту на 18% і 28% у порівнянні з людьми, які їх не вживали.

Експеримент проводили в Китаї. В ньому взяли участь понад 400 тис. дорослих віком від 30 до 79 років. Учені вивчали, як часто учасники дослідження вживають яйця, а потім спостерігали за станом їхнього здоров'я впродовж майже дев'яти років.

Яйця на сніданок - один із найпопулярніших продуктів. Є безліч способів, як їх приготувати, але не всі вони будуть корисними. Білок для організму дають саме яєчні білки. Також у них є вітамін A, B12, селен, холін і лютеїн.

Зараз ви читаєте новину «Що їсти на сніданок, щоб не було проблем із серцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі