пʼятниця, 12 березня 2021 11:11

Шкіра навколо очей тоншає: як запобігти проблемі

Шкіра навколо очей тоншає: як запобігти проблемі
Зберегти молодість і пружність шкіри під очима можна кількома способами. Фото: pixabay

Шкіра довкола очей має здатність швидше, ніж інші ділянки, втрачати захисний шар і тоншати.

Тоді з'являються зморшки, провисання і темні кола, що значно додає людині віку, повідомляє Аrraydict.

На шкіру очей погано впливають нездоровий стиль життя; нестача сну; стрес; багато годин роботи за комп'ютером; нездорове харчування; зловживання алкоголем; зневоднення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому шкіра старіє і як зупинити цей процес

Також остійні синці і набряки під очима можуть сигналізувати про більш серйозні захворювання, тоді треба звернутися до лікаря.

Зберегти молодість і пружність шкіри під очима можна кількома способами.

По-перше треба пити багато води. Вона корисна для здоров'я загалом і для краси. Треба старатись випивати 8 – 10 склянок води, щоб уникнути зневоднення шкіри і утримувати її еластичність та пружність.

Спосіб харчування відображається на шкірі нашого обличчя. Здорова їжа, яка містить багато корисних речовин, дозволить вашій шкірі бути стійкою до потоншання. Спати треба не менше 6 – 8 годин, щоб запобігти появі тонкої шкіри під очима, а також мішків.

Можна зробити маску з огіркового соку,який дуже корисний для шкіри обличчя і сприяє звуженню пор і позбавленню від зморшок, а також набряклості очей. Можна вичавити сік з огірка, попередньо подрібнивши його, промокнути ватний диск і покласти на очі, тоді залишити на деякий час, а потім змити теплою водою.

Також шкіру треба захищати від сонця, використовувати крем та різноманітну косметику, яка відповідає типу.

Іноді шкіра на обличчі стає некрасивою, змінюється тон, з'являються прищі, висип. Причини цього можуть бути різними - від харчування і до зміни погоди. Аби уникати таких ситуацій, можна дотримуватись кількох правил. Одне з них - це відмовитись від макіяжу. Це буде легко в часи карантину. А у використанні косметики треба робити перерву час від часу.

Зараз ви читаєте новину «Шкіра навколо очей тоншає: як запобігти проблемі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі