вівторок, 15 травня 2012 19:32

Печінку чистять відваром із буряка

Печінку чистять відваром із буряка
Лікар каже, що це дуже м'який спосіб. Фото: dp.ric.ua

"Довго лікувала панкреатит, щодня пила купу антибіотиків. Коли шлунок болів, ковтала ще й знеболювальне. Печінка через це дуже виснажилася. Крім того, у ній відклалися токсини, треба було чистити. Тепер раз на рік очищатиму її відваром з буряка. Лікар казав, це дуже м'який спосіб", - розповіла киянка Тетяна Олексієва, 34 роки.

Для відвару миє один середній буряк, кладе у каструлю з двома літрами води і ставить на вогонь. Чекає, поки вода википить до половини. Дістає буряк, дає охолонути. Натирає його на терці, варить у тій самій воді 20 хвилин. Зціджує воду, розділяє бурякову кашу на три частини. Кожну заливає склянкою прохолодної води. Настоює півгодини, розмішує і випиває одну склянку. Пити його треба кожні 3-4 години протягом дня.

"На приготування у мене пішло 3 години. Встала о шостій ранку, а о дев'ятій вже випила склянку напою. Хто не любить рано вставати, відвар можна приготувати увечері і зранку випити", - зауважила вона.

Коли випила відвар, радить прилягти на диван і розслабитися. Корисно потримати на печінці теплу грілку, поки не охолоне.

"Якщо після цього почнете часто ходити в туалет, значить відвар подіяв — він добре очистить печінку. Усю настоянку не можна випивати відразу, щоразу треба приймати не більше однієї склянки. Таким способом чиститиму печінку 1-2 рази на рік", - додала Тетяна.

У день очистки печінки не можна вживати продуктів із борошна, гострих страв. Найкраще — пити лише свіжовичавлені фруктові соки. На обід можна з'їсти легкий овочевий салат, заправлений оливковою олією.

 

Зараз ви читаєте новину «Печінку чистять відваром із буряка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі