субота, 29 жовтня 2011 12:57

Овальне декольте робить живіт пласким

Кравчиня Наталя Скорнякова пошила 50 історичних костюмів різних епох. Оренда одного коштує 130–260 гривень за добу.

"Найважче носити велюрову сукню часів Катерини Медічі. Вона важить 5 кілограмів. А завдяки масивній біжутерії виглядає пишно. Її вибирають найчастіше. Під час танцю на ширінці коротких пишних шортів, які одягають із панчохами, розстебнувся ґудзик. Кавалер дотанцьовував, тримаючи шорти в руках. Із цим нарядом таке трапляється часто, але ґудзик не міняю. Він у формі сердечка. Це додає пікантності костюму дворянина XVI століття. Маю жіночий костюм з овальним декольте. Це голландська сукня XVIІ століття. Вона піднімає груди, робить живіт пласким. Цікава, але тьмяна. Клієнти віддають перевагу костюмам із велюру, парчі, хутра", - розказала кравчиня.

Корсетом можна зменшити талію на 5 сантиметрів.

"У колекції є три корсети. Ними зменшують талію не більш як на 5 сантиметрів. Інакше за годину дівчина зомліє. Усі корсети давлять на ребра й нирки. Після них на другий день болить спина. У японську жіночу перуку завжди хочуть натицяти квіток. Не всі знають, що з квітами в голові ходять гейші. Перуку разом із кімоно та поясом купила для мене знайома з аукціону по інтернету. Це – єдиний у колекції не зроблений моїми руками костюм. Головний убір до англійської сукні XVI століття зробила із обруча, шматка тюлю й бісеру. Хто не знає, натягає обруч на лоба, а треба на середину голови. Тепер до костюмів даю роздруковану інструкцію, як їх носити", - зазначила Скорнякова.

 

Прочитати детальніше про те, хто та куди носить історичні костюми в наш час можна у журналі "Країна" № 41 (94) за 28 жовтня 2011 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «Овальне декольте робить живіт пласким». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі