вівторок, 25 серпня 2020 23:46

Назвали причини появи акне на спині

Назвали причини появи акне на спині
Однією з причин появи акне на спині є залишки кондиціонеру для волосся. Фото: pixabay

Існує 5 елементарних помилок, через які з'являються червоні цятки на спині і яких можна уникнути, знаючи про них.

Визначення причини – це перший крок на шляху до вирішення проблеми, пише Cosmopolitan.

Однією з причин появи акне на спині є залишки кондиціонеру для волосся. Тому варто спочатку мити волосся, а потім тіло. Тому що жир та олія з голови і залишки шампуню й кондиціонера стікають по спині та закупорюють пори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що допоможе позбутися зайвих кілограмів на животі

Надто вузька спортивна білизна. Під час занять спортом у вас збільшується потовиділення, а топ, який щільно прилягає до спини, спричинює ефект тертя, тому пори не можуть нормально працювати і забиваються. Обирайте одяг за розміром.

Також акне може виникнути, якщо використовувати вологу губку для миття тіла. Якщо ваша губка не висохла після попереднього прийому душу, то не варто її застосовувати. Адже саме тоді вона є джерелом грибка та бактерій. Зокрема, губку потрібно змінювати щомісяця або після відчуття неприємного запаху від неї.

Гормональний стрибок перед критичними днями є найбільш поширеною причиною виникнення акне. У такому разі варто просто зачекати до нормалізації гормонального стану в організмі.

Відсутність догляду за шкірою спини. Аби уникнути закупорення пор, виникнення акне та зволожити шкіру, потрібно користуватися спеціальним лосьйоном для спини, розподіляти його по відповідній ділянці за допомогою масажної щітки із довгою ручкою. Якщо ви збираєтеся придбати інший очищувальний засіб для шкіри спини, то рекомендовано перед цим проконсультуватися із косметологом.

Суху шкіру обличчя важливо регулярно зволожувати і насичувати корисними інгрідієнтами. Інакше на щоках і лобі починають з'являтися лущення або навіть почервоніння. Підтримувати шкіру обличчя в хорошому стані можна не тільки за допомогою салонних процедур, але і за допомогою домашніх масок.

Зараз ви читаєте новину «Назвали причини появи акне на спині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі