четвер, 26 серпня 2021 13:44

Назвали дієту, завдяки якій можна прожити довше

Назвали дієту, завдяки якій можна прожити довше
Деякі дієти пов'язані з підвищеним ризиком розвитку хронічних захворювань, тому їх краще уникати. Фото: pixabay

Є дієти, з якими корисно не лише худнути, але й продовжувати життя.

Про вплив їжі на зниження ризику смерті пише Lancet.

Джерело їжі помітно впливає на зв'язок між споживанням вуглеводів і смертністю, як з'ясували фахівці.

Низьковуглеводні дієти з перевагою білків і жирів тваринного походження, як-от баранина, яловичина, свинина й курка, були пов'язані з більшою смертністю. А ті режими харчування, в яких є рослинні білки й жири з овочів, горіхів, арахісової олії та цільнозернового хліба, були пов'язані з низьким ризиком смертності. Такі дієти "атакують" шкідливий вісцеральний жир, який ховається біля життєво важливих органів. Мінімальний ризик смерті в людини був, якщо вона їла 50-55% вуглеводів.

Певні дієти пов'язані з підвищеним ризиком розвитку хронічних захворювань, тому їх краще уникати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що провокує старіння організму - відповідь косметологині

Шкідливими для здоров'я також є дієти з високим умістом насичених жирів, які є у вершковому маслі, салі, жирному м'ясі та сирі. Ці продукти підвищують рівень холестерину й серцево-судинних захворювань.

Продукти, в яких багато цукру, навіть якщо й натуральні, однаково не є корисними. Фруктову дієту треба починати лише після консультації з лікарем. Якщо ця дієта триває довго, то в організмі виникає дефіцит білка. Білкове голодування не зможуть компенсувати навіть найдорожчі й найкорисніші фрукти. У фруктах також немає жирних кислот, кальцію, вітаміну В12, D і багатьох інших необхідних елементів. Без них організм погано функціонує.



Зараз ви читаєте новину «Назвали дієту, завдяки якій можна прожити довше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі