понеділок, 16 серпня 2021 23:46

Які проблеми бувають від фруктових дієт

Які проблеми бувають від фруктових дієт
Сидіти на фруктовій дієті не можна тим, у кого проблеми з травною системою. Фото: pixabay

Продукти, в яких багато цукру, навіть якщо і натуральні, та все одно не є корисними.

Фруктову дієту треба починати лише після консультації з лікарем, пише sportobzor.

Якщо ця дієта триває довго, то в організмі виникає дефіцит білка. Білкове голодування не зможуть компенсувати навіть найдорожчі і найкорисніші фрукти. У фруктах також немає жирних кислот, кальцію, вітаміну В12, D і багатьох інших необхідних для здоров'я елементів. Без них організм погано функціонує.

Сидіти на фруктовій дієті не можна тим, у кого проблеми з травною системою, а особливо з гастритом або виразкою. Категорично не можна так харчуватись людям із алергією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як їсти досхочу тим, хто намагається схуднути

Дієтологи радять відмовитися від сім днів фруктової дієти. Замість неї влаштувати один розвантажувальний день на фруктах і ягодах. Такий щадний підхід допомагає організму очиститися без серйозного стресу і не вимагає спеціальної підготовки.

Кетодієта - це спосіб харчування, згідно з яким у раціоні має бути 80-90% жирів. Не кожна підшлункова залоза і жовчний міхур готові переварити таку кількість жиру. Дієта обмежувальна - немає ягід, круп, бобових і багатьох видів білка, що може спричинити дефіцит багатьох корисних речовин.

Зараз ви читаєте новину «Які проблеми бувають від фруктових дієт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі