субота, 07 серпня 2021 23:46

Що таке кетодієта і чому не всі можуть її дотримуватись

Що таке кетодієта і чому не всі можуть її дотримуватись
Дієта обмежувальна - немає ягід, круп, бобових і багатьох видів білка. Фото: pixabay

Кетодієта - це спосіб харчування, згідно з яким у раціоні має бути 80-90% жирів.

Не кожна підшлункова залоза і жовчний міхур готові переварити таку кількість жиру, розповіла дієтологиня Тетяна Лакуста, передає Сlutch.

"Спочатку кетодієта виникла для полегшення стану хворих на епілепсію дітей, і використовується для цього за призначенням і під контролем лікаря і в наші дні. Такможна знизити вагу, тому що вона має сенс в перемиканні на спалювання власних жирів. Але якщо людина не розуміє, як далі підтримувати вагу, то після ефективного схуднення вона швидко повернеться", - каже вона.

Дієта обмежувальна - немає ягід, круп, бобових і багатьох видів білка, що може спричинити дефіцит багатьох корисних речовин. Низьковуглеводні дієти, яких дотримуються два і більше місяців, підвищують ризик серцево-судинної смерті, згідно із дослідженням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що їсти для пришвидшення обміну речовин

Тому кетодієту можна застосовувати,якщо немає протипоказань з боку шлунково-кишкового тракту. Має бути впевненість, що людина витримає дефіцити вітамінів, мінералів, білка.

Дієти, які очищують організм, ще й сприяють у боротьбі із зайвими кілограмами. Людина позбувається від токсинів, стимулює травлення, вітамінізує організм і вага зменшується. За тиждень слід випивати не менше 1,5 літра чистої води на день.

Зараз ви читаєте новину «Що таке кетодієта і чому не всі можуть її дотримуватись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі