четвер, 14 лютого 2013 14:22

На волоссі модно заплітати змійки
29

Фото: Фото: Вікторія Марценюк

"В сезоні 2012-2013 дуже модно мати довге волосся і заплітати на ньому різні кіски. Чим оригінальніше заплетено, тим краще, - каже стиліст-перукар школи-студії "Колібрі" Галина Дзюба, 30 років, із Вінниці. -  Універсальні -  виворітні кіски. З ними будь-яка зачіска виглядає креативно, гарно, а волосся - об'ємним. Виворітнім плетінням роблять колосок, бокові, зигзагом та інші."

Популярний "Водоспад" - дві кіски плетуть по боках потім зводяться в одну, частина волосся лишається розпущеним.

"Або його ще можна виплести починаючи кіску з одного боку голови, яка переходить до іншого - навскоси. Такі плетіня дуже люблять молоді дівчата, - розповідає Галина. - Оригінальний вигляд мають кіски, заплетені зигзагом по розпущеному волоссю."

Найважче багатопрядкове плетіння.

"Може бути із п'яти, семи, дев'яти та дванадцяти прядок. Їх важко втримати всі у руках, тому краще тримати три основні, а інші - прищіплювати зажимами. Чим більше прядок, тим ширша і об'ємніша коса виходить, а якщо ще й витягувати її, то навіть із рідких і тонких – вона вийде об'ємною. Хвостик можна не лишати вільним, а закручувати у квіточку."

Новинкою є вузлове плетіння.

"Прядки не вплітаються одна в одну, а зав'язуються на вузлики. Кельтський -  робиться із двох прядок. Вузлове плетіння – це колосок, де підбираючі пасма треба зав'язувати їх на вузлики. Оригінальні ще кіски-джгути - прядки із підбором треба закручувати, а не вплітати. Ще риб'ячий хвіст, в народі кажуть "дрібничка". Головне правильно розтягувати косу, це надає їй об'єму і плетіння гарно оформлене виходить."

Найлегше заплітати фарбоване волосся.

"Воно мертвіше і сухіше, тому більш слухняне, - каже Галина.– В діток волосся дуже живе, тікає з рук. Тому перед плетінням його слід обробляти спеціальним воском чи кремом. Для тонкого — вибирати кіску, щоб додавала об'єму. Кучеряве – попередньо слід випрямити, бо не буде видно візуерунку плетіння."

Вид плетіння слід підбирати за формою обличчя.

"Для округлого - треба забирати по боках волосся і затягувати назад, робити об'єм зверху. Для маленького або трикутної форми - плести по боках, тоді воно здаватиметься ширшим. Для овального - підійде будь-яка кіска", - розповідає.

Найкраще видно візерунок плетіння на світлому волоссі.

"Або на колорованому, а на темному дрібні деталі губляться, то краще прикрашати - квіточками, стрічками, перлинами, камінчиками, щоб їх виділити. В плетінні треба фантазувати. Різні види комбінувати між собою, тоді виходить есклюзивно."

Зараз ви читаєте новину «На волоссі модно заплітати змійки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі