четвер, 01 квітня 2021 12:52

Догляд за обличчям має кілька етапів

Догляд за обличчям має кілька етапів
Сонцезахисний крем треба наносити зранку цілий рік, навіть, коли зима. Фото: pixabay

Часто, доглядаючи за обличчям, на один засіб наносять інший.

Фахівці переконують, що насправді догляд за шкірою має лише 3 етапи: очищення, зволоження і захист від сонця, пише Forbes.

Косметолог-дерматолог Пол Джаррод Франк з Нью-Йорка запевняє, що краще нічого не ускладнювати. Багато шарів доглядальних засобів призводять до різноманітних проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ополіскування холодною водою та шовкова наволочка: 10 beauty-секретів догляду за волоссям

"Загальною тенденцією надмірного використання продуктів є те, що ми називаємо синдромом чутливої ​​шкіри. Будь то догляд за шкірою, косметичні процедури, харчування, фізичні вправи чи професійні зусилля – життя не повинно бути таким складним, щоб досягти гарного результату", - каже лікар.

Процедура догляду за шкірою має складатись із таких етапів: мийний засіб, промивання теплою водою, засіб для типу шкіри, масаж обличчя і шиї круговими рухами, змиття теплою водою.

"Мені подобається гіалуронова кислота для підвищення вологості та трояндова вода для протизапального процесу та заспокоєння чутливої ​​шкіри. Акуратно нанесіть засіб на обличчя круговими рухами знизу догори", – рекомендує доктор Франк.

Сонцезахисний крем треба наносити зранку цілий рік, навіть узимку. Його варто наносити тоді, коли він добре впитається в шкіру.

Ретиноїд або сироватку, навпаки, треба використовувати ввечері. Цей засіб має містити вітамін С, щоб запобігти симптомам старіння, як-от: сухість і тьмяність шкіри, зморшки, пігментація.

Для очищення шкіри від макіяжу дехто користується міцелярною водою. Є й ті, хто вмивається простою водою, а хтось ігнорує очищуючі засоби та змиває молочком, лосьйоном, тоніком. Нещодавно з'явився новий спосіб очищення шкіри після макіяжу - газована вода. Фахівці кажуть, що саме вона допомагає азіаткам досягнути ефекту порцелянової шкіри.



Зараз ви читаєте новину «Догляд за обличчям має кілька етапів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі