субота, 11 вересня 2021 23:46

Чому людина втомлюється: найбільш поширені причини

Чому людина втомлюється: найбільш поширені причини
Малорухливий спосіб життя - це також те, що спричиняє втому, тому що виснажує запаси енергії. Фото: pixabay

Іноді людина може відчувати втому майже постійно.

У сучасному світі найбільше від цього страждають люди, які живуть у великих містах, пише moezdorovie.

Особливо це стосується тих, чия робота дуже відповідальна: лікарі, пожежники, вчителі, підприємці.

Одна із причин цього - погане харчування. Організм перетворює їжу на енергію – саме тому для добробуту так важливо дотримуватися здорової і збалансованої дієти. Коли немає необхідних поживних речовин, то й енергії для роботи організму також.

Малорухливий спосіб життя - це також те, що спричиняє втому, тому що виснажує запаси енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щодня потроху: як реагує організм на малі дози алкоголю

Проблеми з щитовидною залозою. Щитовидна залоза виробляє гормони, які дають енергію клітинам і регулюють такі функції організму, як метаболізм і кров'яний тиск. Втома – один з найяскравіших ознак проблеми з щитовидною залозою. Серед інших ознак – незрозуміле збільшення ваги, втрата волосся, ламкість нігтів, біль в м'язах і чутливість до холоду.

Особливістю організму при переході з літа в осінь є те, що він чутливий до погодних умов та інших несприятливих факторів. Живильні речовини, вітаміни, мінерали та мікроелементи надходять у клітини з перебоями, обмін речовин сповільнюється. Тому людина частіше відчуває втому, млявість і зниження працездатності. Треба пити вітаміни для зміцнення імунітету й правильно харчуватися.



Зараз ви читаєте новину «Чому людина втомлюється: найбільш поширені причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі