четвер, 09 вересня 2021 18:00

Щодня потроху: як реагує організм на малі дози алкоголю

Щодня потроху: як реагує організм на малі дози алкоголю
Імовірність фібриляції передсердь збільшувалася на 2% з кожним додатковим грамом вживаного алкоголю в тиждень. Фото: pixabay

Невелика кількість алкоголю також може впливати на організм.

9,8 млн людей взяли участь у дослідженнях про його вплив, пише Storinka.

На початку досліджень, які тривали кілька років, у добровольців не було проблем із миготливою аритмією серця. До 2017 року в тих учасників, які щотижня вживали невеликі порції алкогольних напоїв, підвищувався ризик фібриляції передсердь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як солодкі напої впливають на організм

Імовірність фібриляції передсердь збільшувалася на 2% з кожним додатковим грамом спожитого алкоголю на тиждень. Проблема виникала в людей, які регулярно випивають незалежно від статі й віку. Якщо ж пити алкоголь рідко, то це не надто впливало на серце, згідно із дослідженням.

Дослідники виявили в головному мозку клітини, які відповідають за рішення випити алкоголь. Дослідження проводили на тваринах, які любили випити. Спершу піддослідним щурам видавали спиртне під час натискання на певну кнопку. Потім з алкоголем щури діставали удар струмом. Майже третина тварин продовжували тиснути на кнопку попри розряди.

Зараз ви читаєте новину «Щодня потроху: як реагує організм на малі дози алкоголю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі