понеділок, 12 жовтня 2015 19:15

"Без татуювання на обличчі я буду виглядати, як чоловік" - жінка унікального племені
10

Фотограф Ерік Лаффорг показав унікальне плем'я, що живе далеко в пагорбах північно-західній долини в М'янмі. У серії фотографій "Потворне стає прекрасним" - обличчя жінок цього племені густо покриті татуюваннями. І що примітно, ці татуювання покликані зробити місцевих жінок не гарнішими, а навпаки - якомога потворнішими.

Як розповідає Ерік Лаффорг (Eric Lafforgue), традиція татуювання обличь жінок почалася досить давно. "Багаті люди надсилали сюди воїнів, щоб забрати місцевих молодих жінок. І тому чоловіки вирішили, що буде краще зробити своїх жінок непривабливими в очах чужинців, і стали наносити татуювання просто на обличчя молодих дівчат, допомагаючи їм врятуватися від рабства." Згодом, втім, ця практика стала частиною традицій, і тепер татуювання на обличчі здаються місцевим жителям прекрасними.

Є три види татуювань цього племені: у вигляді павутини, точкові тату і варіант, в якому обличчя повністю покривається чорнилом. Голки робляться з бамбука або шипів рослини. Чорнило - суміш жовчі корови, свинячого жиру, сажі і рослин. Процес займає 1-3 дні, в залежності від типу татуювання. Лаффорг наводить у приклад досвід однієї жінки: "Мені було 10 років. За день до церемонії татуювання, я їла тільки цукровий очерет і пила чай. Мені не можна було їсти м'ясо або горіхи. Під час церемонії я дуже багато плакала, але зовсім не могла поворухнутися. Після того, як татуювання було закінчено, моє обличчя кровоточило ще 3 дні. Було дуже боляче. Моя мама клала свіже листя бобів на моє обличчя, щоб полегшити біль. Іншого шляху для мене не було, якщо я хотіла коли-небудь вийти заміж. Чоловіки одружуються тільки на татуйованих дівчат. Моя мама сказала, що без татуювання на обличчі я буду виглядати, як чоловік".

Зараз ви читаєте новину «"Без татуювання на обличчі я буду виглядати, як чоловік" - жінка унікального племені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі