пʼятниця, 07 травня 2021 13:01

Як привести до ладу п'яти перед літом у домашніх умовах

Як привести до ладу п'яти перед літом у домашніх умовах
За п'ятами ніг можна доглядати в домашніх умовах. Фото: pixabay

Перед літнім сезоном одним із клопотів є те, як привести до ладу п'яти.

Існують способи зробити це без походу у салон, розповіла нутриціологиня Яна Фоксі у Instagram.

За її словами, позбутися відлущування шкіри у цій ділянці найбільш ефективно кислотами. Підійте молочна кислота, або саліцилова. Комфортно, коли такі компоненти містить крем, тоді він глибше потрапляє у шкіру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорофєєва поділилася beauty-процедурами, яких завжди дотримується

Щоб відлущити п'яти терміново, можна набрати в тазик воду, влітку - кімнатної температури, взимку - теплу, додати туди трохи ефірного масла. Відмочити ноги хвилин 10-15. Тоді можна нанести цукровий скраб і змити. Після всього - крем.

"Креми для ніг - не перша необхідність. Для пом'якшення п'ят можна використовувати креми з mineral oil / petrolatum / vaseline (мінеральним маслом). Можна туди ж капнути масло. Але якщо хочеться чогось більш ефективного, варто звернути увагу на компонент urea (сечовина). Сечовина - найкращий пом'якшувальний компонент ever. До речі, вона вкрай ефективна при екземі і гіперкератозі (гусячій шкірі)", - розповіла косметологиня.

Вона рекомендує використовувати будь-які креми для тіла, в яких є емоленти - масло ши, масло жожоба для поступового пом'якшення п'ят. Можна просто додавати масла в креми для тіла.

"Найкраще пом'якшення відбувається в умовах "парникового ефекту". Для цього після нанесення догляду просто надіньте бавовняні шкарпетки. Вони допоможуть утримати вологу", - сказала експертка.

Для здорового вигляду шкіри потрібно правильно харчуватись. Тільки-но з'їсти щось не те і можна одразу помітити прищ. Необхідно в першу чергу збалансувати харчування, виключивши з раціону продукти, які шкодять шкірі.

Зараз ви читаєте новину «Як привести до ладу п'яти перед літом у домашніх умовах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі