понеділок, 06 серпня 2012 12:49

Volkswagen побудує конкурента BMW X6 на платформі Touareg

Volkswagen побудує конкурента BMW X6 на платформі Touareg
Volkswagen: "купейна" версія може з'явитися у "Туарега". Фото: auto.vesti.ru

Спортивний кросовер BMW X6, який став основоположником класу, найближчим часом чекає наплив конкурентів. З чуток, у війну за покупців спортивних позашляховиків, крім Audi і Mercedes, має намір вступити і Volkswagen: "купейна" версія може з'явитися у "Туарега".

Остаточне "добро" проекту поки не дали, але керівництво VW ретельно стежить за ринковим успіхом BMW X6 і збирається взяти участь в гонці за споживача. За повідомленням порталу autobild.de, позашляховик Touareg в наступному поколінні може отримати спортивну версію, яка придбає традиційну приставку СС до свого імені.

Втім, навіть якщо проекту дадуть зелене світло в найближчим часом, очікувати появи спортивного "Туарега" в серії коштує не раніше 2015 року: саме нове покоління Touareg, яке має стати базою для "крос-купе", концерн має намір випустити на ринок в кращому випадку в 2014 році.

Зазначимо, що деякий натяк на майбутню новинку вже було зроблено: на Женевському і Токійському автосалонах концерн представляв прототип VW Cross Coupe, побудований на базі нової архітектури MQB. Останнє, втім, ріднить прототип більше з кросовером Tiguan, ніж з флагманським позашляховиком, але концепт цілком може дати уявлення про те, як міг би виглядати Touareg CC.

Варто додати, що про появу подібних моделей у своїй гамі не так давно оголошували Audi (їх кросовер може бути названий Q6) і Mercedes-Benz, який готує до виходу "крос-купе" на базі нового M-class.

Зараз ви читаєте новину «Volkswagen побудує конкурента BMW X6 на платформі Touareg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі