субота, 17 серпня 2013 19:27

В асоціації автомобільних імпортерів і дилерів хочуть знати, хто "загарбає" утилізаційну індустрію в Україні

В асоціації автомобільних імпортерів і дилерів хочуть знати, хто "загарбає" утилізаційну індустрію в Україні
Станіслав Щербина. Фото: tvi.ua

Закон про утилізаційний збір старих автомобілів викликає більше запитань, ніж відповідей.

Зокрема, коментуючи в ефірі телеканалу ТВі доцільність прийняття закону про утилізацію автомобілів, президент Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Станіслав Щербина зазначив, що Україна не готова до введення закону про утилізаційний збір.

На думку експерта, в Україні мало справжніх фахівців автомобільної промисловості.

"У нас автомобілями займаються всі. Експертів більше, ніж у будь-якій країні світу. Все, про щось говорять, і всі вони - генії-одноденки. Тому звідси і йдуть ці розробки проектів, які ні до чого не в'яжуться", - наголосив Щербина.

За його словами, в Україні має бути створено 102 центри утилізації. Зокрема, вони мають функціонувати у всіх містах із населенням понад 50 тисяч. У зв'язку з цим виникає низка питань, на які слід дати ґрунтовні відповіді перед тим, як набуде чинності закон.

"Хто буде створювати ці центри? За які гроші? Чи будуть залучатися бюджетні кошти? І кому потім буде належати ця індустрія?" - поцікавився Щербина.

Зараз ви читаєте новину «В асоціації автомобільних імпортерів і дилерів хочуть знати, хто "загарбає" утилізаційну індустрію в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі