вівторок, 17 вересня 2013 18:19

У віці 100 років помер екс-керівник компанії Toyota Ейдзі Тойода

 

В Японії від серцевої недостатності у віці 100 років помер колишній керівник компанії Toyota Ейдзі Тойода.

Ейдзі Тойода народився в Нагої 12 вересня 1913 . Він був племінником засновника корпорації Сакити Тойоди, яка спочатку займалася виробництвом ткацьких верстатів. Ейдзі закінчив Токійський університет, отримав диплом інженера- машинобудівника і в 1936 -му прийшов працювати на фірму свого дядька, тоді звалася Toyoda Automatic Loom Works. Автомобілебудівна компанія була заснована 1937 році. Її президентом Ейдзі Тойода був з 1967 року, а з 1982 по 1992 рік обіймав посаду голови ради директорів, ставши потім почесним президентом і радником.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обкатуємо спокійний і надійний універсал: Тест-драйв Toyota Venza

Під керівництвом Ейдзі Тойоди була заснована марка Lexus, розроблена перша повністю японська легкова машина Crown, початі продажі на ринку США, відкриті заводи в багатьох країнах світу і впроваджені на підприємствах такі принципи як "кайдзен" (постійне вдосконалення) і "Джідока" (якщо на якомусь етапі виробництво відхиляється від норми, то весь процес тут же зупиняється). Зараз компанію очолює Акіо Тойода, що зайняв пост в 2009 році. "Тойота " з січня по червень поточного року продала по всьому світу майже п'ять мільйонів автомобілів, повернувши собі перше місце за цим показником в галузі.


Зараз ви читаєте новину «У віці 100 років помер екс-керівник компанії Toyota Ейдзі Тойода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі