понеділок, 07 вересня 2020 18:01

Перевозить 9,6 тонни і має запас ходу в 200 км - шведи представили електровантажівку

Автор: InsideEV’s
  Нова шведська електровантажівка
Нова шведська електровантажівка

Нещодавно шведський стартап із виробництва електрокарів Volta Trucks представив екологічну вантажівку Volta Zero.

Електрична автівка вагою в 16 тонн спеціально розроблена для вантажних перевезень в межах міста. Акумулятори забезпечують запас ходу від 150 до 200 км, мотор - швидкість до 90 км/год, а відсутність ДВЗ дозволяє розмістити водійське місце по центру кабіни і набагато нижче, ніж зазвичай.

Водій машини може бачити дорогу на 220 градусів, тим самим зводить до мінімуму сліпі зони. У кузов поміщається 37,3 кубометра вантажу масою до 9,6 тонни.

"Кожен Volta Zero видалить з атмосфери міста тонни СО2, але ми вважаємо, що стійкість - це щось більше за просто вихлопні гази, тому ми задумалися про захист природи в підборі всіх матеріалів", - заявив керівник Volta Trucks Роб Фаулер.


Компанія Volta Trucks подбала й про оформлення кабіни. Матеріал для панелі управління розробили разом з інженерами Європейського космічного агентства, структура обшивки складається з волокон льону та біорозкладної смоли. Таке поєднання компонентів не зашкоджує природі, поглинає вібрації зовнішніх подразнювачів, при ударі не розлітається на дрібні щепки тримає форму.

Автор: InsideEV’s
  Нова шведська електровантажівка
Нова шведська електровантажівка

Перше тестування фури планують 2021 року. За розрахунками компанії 2022-го в експлуатацію вийдуть 500 екземплярів, а 2025 року електровантажівки завоюють світ в кількості 5 тис. екземплярів.


Компанія Tesla Ілона Маска оновила програмне забезпечення власних електричних автомобілів, представивши апдейт під номером 2020.36.

Зараз ви читаєте новину «Перевозить 9,6 тонни і має запас ходу в 200 км - шведи представили електровантажівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі