четвер, 07 грудня 2023 10:30

Діамантовий лімузин Елвіса Преслі продали на аукціоні
6

Діамантовий лімузин Елвіса Преслі продали на аукціоні
Фото: auto.ua
Діамантовий лімузин Елвіса Преслі продали на аукціоні
Діамантовий лімузин Елвіса Преслі продали на аукціоні
Діамантовий лімузин Елвіса Преслі продали на аукціоні
Діамантовий лімузин Елвіса Преслі продали на аукціоні

7 грудня 2013 року на торгах Juliens у Беверлі Хіллз, що розташоване в США, продали білосніжний лімузин Cadillac Fleetwood 75, який випустили 1972-го на замовлення співака Елвіса Преслі. На торгах його оцінили у $96 тис., це близько 3 млн грн.

Рок-виконавець був великий шанувальник преміальних автомобілів і не тільки. У його колекції знайшли навіть авіалайнер Boeing 707.

Найулюбленіша автомобільна марка співака — Cadillac. 1958 року Елвіс Преслі повернувся з армії в США і замовив діамантовий Cadillac у тюнінгової компанії Джорджа Барріса. Замовлення створили на базі найдорожчого 6,4-метрового лімузина Fleetwood 75. Дизайн розробили за індивідуальними побажаннями замовника. Інтер'єр авто, колісні диски й обідки фар оздобили справжнім золотом і дорогоцінним металом. На білому шкіряному салоні створили гравіювання з ім'ям музиканта. У салоні встановили телефон, телевізор, холодильник і програвач платівок. Cadillac Fleetwood 75 перефарбували в унікальний перламутровий колір. Щоб отримати бажаний результат, майстри наклали 40 шарів фарби з додаванням діамантового напилення. Лімузин поважчав, його вага перевищила 2 т. Утім стандартний 6,4-літровий двигун V8 потужністю 345 к. с. легко справлявся зі збільшеним навантаженням і дозволяв розвинути швидкість до 185 км/год.

Перша зустріч з Cadillac Fleetwood 75 справила на співака неймовірне враження. Він не обдумуючи заплатив за нього $100 тис., це близько 3 млн грн. На той час це були неймовірно великі гроші, можна було придбати 5 нових Ferrari. Утім для Елвіса Преслі ціна здалася дрібницею. Бо співак нещодавно отримав великий прибуток із двох найпопулярніших музичних альбомів — GI blues і Blue Hawaii.

Через 5 років діамантовий автомобіль набрид Елвісу Преслі і він подарував його дядьку Вестеру. Співак одразу замовив у Джорджа Барріса нову модель лімузина на базі більш сучасного Cadillac Eldorado 1966 року випуску. Модель зберегла всі "навороти" попередника. Утім його створювали довго, будівництво завершили вже після смерті "короля рок-н-ролу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коштує від 120 тис. грн - китайські "тесли" розбирають, як гарячі пиріжки

Після смерті музиканта майже всі його автомобілі стали активно з'являтись на аукціонах. Так, Cadіllac 60 Fleetwood Special 1955 року продали за $150 тис. А Rolls-Royce - за $400 тис. За Cadіllac 1974-го випуску просили цілих $1,2 млн, але охочих купити його не знайшли. Деякі особисті речі короля рок-н-ролу перекочували в його музей у рідному Мемфісі.

Зараз ви читаєте новину «Діамантовий лімузин Елвіса Преслі продали на аукціоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі