середа, 10 квітня 2019 07:30

12 млн грн за шість коліс: виставили на продаж рідкісний ретроавтомобіль
4

Шестиколісний ГАЗ-М1
Фото: ТопЖыр
Шестиколісний ГАЗ-М1
Шестиколісний ГАЗ-М1
Шестиколісний ГАЗ-М1

Шестиколісний радянський автомобіль продають за $460 тис.

Експериментальний ГАЗ-25 створювали, як автомобіль підвищеної прохідності. Всього для армії випустили дві таких машини. Вдалося відреставрувати одну з них і тепер її продають в петербурзькому КБ Смирнова, повідомляє ТопЖыр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Toyota зможе мити себе самостійно

Провідними є тільки дві задніх вісі. Тобто у ГАЗ-25 формула 6Х4. Під капотом встановлений стандартний 2,8 л двигун потужністю 50 кінських сил. Він працює разом з 4-ступінчастою механічною коробкою передач. Передні колеса автомобіля підвішені на поздовжніх ресорах, а дві задніх вісі - на напівеліптичних.

Шестиколісний ГАЗ так і залишився прототипом. Замість нього у серійне виробництво пустили простішу конструкцію - повнопривідний ГАЗ-61. Такий автомобіль мав кращу прохідність.

ГАЗ-М1 — друге покоління легкових автомобілів ГАЗ. У березні 1936 року вона змінила перший газівський легковик ГАЗ-А. Як і в випадку з ГАЗ-А, прототипом для випуску в СРСР був обраний американський автомобіль Ford Model B 40A Fordor Sedan моделі 1934 року, з чотирьох циліндровим двигуном.

Зараз ви читаєте новину «12 млн грн за шість коліс: виставили на продаж рідкісний ретроавтомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі