понеділок, 07 вересня 2015 11:57

За 149 доларів можна купити гаджет, який вчить собак робити селфі

За 149 доларів можна купити гаджет, який вчить собак робити селфі

Тепер домашньому вихованцеві не доведеться нудьгувати в очікуванні господаря. Канадські винахідники зібрали 80 тис. доларів на краудфандинговій платформі Indiegogo для реалізації проекту PetBot – пристрою, що стежить за твариною і розважає її у відсутності господаря.

Як пише Techxplore, ідея PetBot з'явилася ще в 2013 році. Перші дослідні зразки пристрою перевірялися на собаках, кішках і кроликах. PetBot являє собою гаджет, схожий на невеликого робота-коробку. У відсутність господаря пристрій розважає і навіть дресирує вихованця за допомогою записаного голосу господаря, а також відправляє на смартфон власнику тварини фотографії. На думку журналістів, це може розвинути у собак і кішок захоплення селфі-знімками.

Крім того, пристрій підгодовує вихованців "смаколиками", кількість яких регулює дозатор. PetBot може передавати людині потокове відео з його улюбленцем. Ще однією корисною функцією пристрою стало розпізнавання їм звуків, які видає тварина. Приміром, якщо залишений один вдома пес раптом люто загавкає, господарю відправиться тривожний сигнал.

PetBot підтримує мобільні операційні системи Android і iOS. Перші пристрої розробники планують почати відправляти покупцям в майбутньому році. Орієнтовна вартість гаджету складе 149 доларів.

Зараз ви читаєте новину «За 149 доларів можна купити гаджет, який вчить собак робити селфі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі