вівторок, 08 липня 2014 09:00

Понад 150 "двортер'єрів" стали учасниками виставки "Кубок Барбоса-2014"
9

"Для дружби не важлива порода" - вже котрий рік доводять власники безпородних собак та їх вихованці, беручи участь у виставці "Кубок Барбоса". Восьма подія зібрала у парку Дружби народів понад 150 учасників. Організатором проекту виступає Молодіжна ліга захисту тварин, а традиційним партнером стала компанія Mars Україна.

На виставці проходив благодійний ярмарок та збір коштів на підтримку безпритульних тварин. Зібрана сума у майже 15 000 гривень піде на реалізацію проекту Ліги – мобільного центру стерилізації тварин, допомогу та лікування конкретних вихованців, а також адміністративні потреби Ліги.

Чотирилапих вихованців очікували конкурси, веселе спілкування та смачні призи. Вони співали, танцювали, демонстрували спортивні навички та взаєморозуміння зі своїми власниками. Найбільш очікуваним конкурсом на виставці був, як завжди, парад костюмів. Перед журі дефілювали Елвіс, першокласниця, павук, наречена, Дракула, стюард, футбольний фанат, Кармен. Щорічна участь у події стала для багатьох доброю традицією і господарі все більш ретельно готуються до проведення "Кубку".

"Нам дуже приємно відмічати зміни у самих собаках та їх власниках. Багато хто приходить кожен рік і ми бачимо, що собаки виглядають краще, вони більш доглянуті, стерилізовані. Адже на виставці є можливість отримати безліч безкоштовних консультацій кінологів та ветеринарів щодо харчування, піклування та спілкування із собаками", - відмічає освітній ефект проекту Ірина Терещенко, голова Молодіжної ліги захисту тварин.

Організатори виставки говорять про "Кубок Барбоса" скоріше як про свято дружби, ніж як про конкурс. Девіз проекту "Для дружби не важлива порода" віддзеркалює аспект вирішення проблеми безпритульних тварин в Україні, з якою активно бореться Ліга. Адже, якщо у Европі або США вважається нормою взяти тварину з притулку, то в Україні на це здатна лише невелика кількість громадян.

"Це не було обдуманим рішенням. Ми просто побачили Тузика у переході та не змогли пройти і залишити його там", - розповідає Еліна, власниця учасника в образі Елвіса Преслі.

Експерти, відвідуючи виставку, відмічають, що безліч конкурсантів відновили свою психіку та здоров'я після жахливих умов, у яких вони жили на вулиці. "Адже багатьох із них нові власники просто врятували від голоду, хвороб, загибелі та мук, які були спричинені не природними умовами проживання, а нелюдським ставленням до тварин з боку "людей", - ділиться враженнями Катерина Балюк, співробітниця компанії Mars Україна, постійного партнера виставки. 

Сьогодні значний внесок у формування гуманного ставлення до тварин роблять волонтери, молодіжні організації та соціально відповідальні компанії. Наприклад, компанія Mars Україна вже кілька років системно реалізує у країні ряд проектів, метою яких є допомога притулкам для домашніх тварин та виховання почуття відповідальності у населення за долю вихованців. Серед них: надання адресної допомоги у вигляді корму, медикаментів для котів та собак; проведення співробітниками компанії відкритих освітніх уроків у школах; підтримка масових заходів, на зразок "Кубку Барбоса", де безпритульні тварини можуть знайти собі новий дім, а власники – отримати рекомендації по догляду за домашніми улюбленцями.

Зараз ви читаєте новину «Понад 150 "двортер'єрів" стали учасниками виставки "Кубок Барбоса-2014"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі