вівторок, 23 квітня 2024 11:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник наводив російські авіабомби на базу спецпризначенців ГУР
5

СБУ затримала у Харкові коригувальника
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала у Харкові коригувальника
СБУ затримала у Харкові коригувальника
СБУ затримала у Харкові коригувальника
СБУ затримала у Харкові коригувальника

У Харкові затримали коригувальника, який хотів навести російські авіабомби на базу спецпризначенців підрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Зловмисник намагався виявити локації спецпідрозділу, повідомила 23 квітня пресслужба СБУ. За наведенням фігуранта окупанти сподівались завдати вогневого ураження по цих об'єктах.

"Для здійснення атаки рашисти планували задіяти балістичні ракети та керовані авіаційні бомби типу КАБ-500. Щоб навести їх на ціль, ворожий коригувальник вийшов на сеанс зашифрованого зв'язку зі своїм куратором з російської розвідки і передав йому координати. Служба безпеки затримала його у власному помешканні. Одночасно було проведено комплексні заходи для убезпечення міської інфраструктури від нової повітряної атаки країни-агресорки", - звітує відомство.

У затриманого вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з російською спецслужбою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наводили російські ракети: спіймали депутата-зрадника та його спільницю

"Ворожим поплічником виявився місцевий житель, ідеологічний прихильник рашизму. На початку квітня цьогоріч окупанти залучили його до співпраці через соцмережі, де він публікував власні антиукраїнські коментарі. Для збору розвідданих фігурант обходив територію міста та відслідковував місця базування Сил оборони", - сказано в повідомленні.

Крім того зловмисник "втемну" випитував потрібну інформацію у клієнтів місцевого торговельно-розважального центру, де він працював продавцем.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник наводив російські авіабомби на базу спецпризначенців ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі