пʼятниця, 03 травня 2024 12:21

Окупанти з Очеретиного рвуться у напрямку важливої траси - Волошин

Окупанти з Очеретиного рвуться у напрямку важливої траси - Волошин
У районі Очеретиного тривають важкі бої фото: deepstatemap.live

Минулої доби найгарячішими ділянками фронту були Бахмутський, Авдіївський та Новопавлівський напрямки.

Найбільшу кількість ворожих атак зафіксовано на Авдіївському напрямку. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин, передає Gazeta.ua.

За його словами, нині основні зусилля російські загарбники зосереджують на атаках Архангельського, Сокола, Семенівки, Новоолександрівки, Новопокровського, Уманського, Нетайлового та Первомайського Донецької області.

"Окупанти з Очеретиного рвуться до магістралі Покровськ-Костянтинівка. Противник там має тотальну перевагу у живій силі й техніці, і користується цим, щоб проводити штурмові дії для захоплення Покровська та життєво важливої траси з виходом на Костянтинівку", - сказав Волошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських військ у Часовому Яру немає - у ЗСУ розповіли деталі боїв

Важкі бої тривають також на Покровському та Курахівському напрямках. Там ворог задіяв до чотирьох своїх бригад і планує розвинути наступ західніше Авдіївки та Мар'їнки, пробиваючись до Покровська й Курахового.

"У цілому, на цих напрямках, противник досяг певних тактичних успіхів, однак оперативної переваги він отримати не зміг", - зазначив речник.

За його словами, для посилення української оборони здійснюється переміщення бригад після відновлення боєздатності на заміну тих підрозділів, які понесли втрати.

Волошин також розповів, що на Куп'янському напрямку помітно певну активність ворожої армії. Загарбники підтягують особовий склад, боєкомплект і техніку, але надзвичайної активності немає. Там російські війська проводять не такі активні штурмові дії як на сусідніх напрямках. Водночас дії ворога говорять про те, що РФ планує захопити навколишні села і Куп'янськ. Але це у ворога поки не виходить.

Росіяни планують повністю захопити не лише Донецьку та Луганську області, але й Запорізьку. Головною метою РФ залишається знищення України як нації, розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

За його словами, досягти таких успіхів загарбники планують цього року.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти з Очеретиного рвуться у напрямку важливої траси - Волошин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі