пʼятниця, 03 травня 2024 11:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Зрадник шпигував за позиціями ЗСУ під виглядом прогулянок з собакою
4

Служба безпеки запобігла новій серії ракетно-бомбових ударів по Харківщині.

Серед основних цілей агресора були системи ППО, які захищають обласний центр та прилеглі райони, повідомила 3 травня пресслужба відомства.

"СБУ затримала у Харкові російського коригувальника, який шпигував за позиціями ЗСУ під виглядом прогулянок з собакою. Він готував повітряну атаку на військові об'єкти Сил оборони. Фігурант намагався виявити місця базування радіолокаційних станцій та зенітно-ракетних комплексів ЗСУ", - звітує відомство.

СБУ затримала у Харкові російського коригувальника
Фото: СБУ
СБУ затримала у Харкові російського коригувальника
СБУ затримала у Харкові російського коригувальника
СБУ затримала у Харкові російського коригувальника

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформатор "вагнерівців" шпигував за військовими аеродромами

У разі встановлення відповідних координат він мав передати їх окупантам для здійснення вогневого ураження підрозділів українських військ. Однак Служба безпеки зірвала плани агресора завдяки своєчасному викриттю російського інформатора.

Фігуранта затримали, коли він намагався приховано сфотографувати периметр одного з об'єктів українських військ. У нього вилучили мобільний телефон з фотографіями потенційної цілі для повітряного удару РФ.

Ворожим поплічником виявився працівник місцевої виробничої компанії, який ідейно підтримував кремлівський режим. Про це він неодноразово писав у російських пабліках і таким чином потрапив у поле зору російської розвідки. Подальша комунікація з агресором відбувалась за допомогою анонімного чату у месенджері. Також він втемну вивідував потрібну йому інформацію у своїх колег та знайомих.

Російському інформатору повідомили про підозру. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує вісім років тюрми.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Зрадник шпигував за позиціями ЗСУ під виглядом прогулянок з собакою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі