пʼятниця, 03 травня 2024 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти заявили про захоплення острова в дельті Дніпра

Окупанти заявили про захоплення острова в дельті Дніпра
За даними Міноборони РФ, загинуло 10 українських бійців. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Морські піхотинці російської армії нібито знищили диверсійну групу ЗСУ, яка засіла на одному з островів у Херсонській області.

Міністерство оборони Росії прозвітувало у Telegram, що морпіхи Північного флоту угруповання військ "Днепр" знищили до 10 військовослужбовців диверсійно-розвідувальної групи ЗСУ під час зачистки одного з островів у дельті Дніпра.

"Острів повністю взятий під контроль російськими підрозділами, обладнані замасковані вогневі точки і наглядові пости", - звітує російське відомство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб у свіжому зведенні розкрив найгарячіші точки фронту

Окупаційний губернатор Херсонської області Володимир Сальдо опублікував відео цієї операції загарбників.

"Операція з захоплення острова включала попередній удар артилерією та FPV-дронами. Після цього на острів на човні примчала штурмова група, яка довершила знищення. Захопили 30 одиниць різного озброєння, зокрема автоматичні гранатомети та міномети", - зазначив він.

У жодному з російських джерел, що розповідає про цю операцію, не вказується, на якому саме з островів у дельті Дніпра пройшов цей бій. На українських ресурсах про це зіткнення поки що взагалі немає інформації.

28 квітня Збройні сили України звільнили острів Нестрига на території Білозерського району Херсонської області, розташований саме в дельті Дніпра.

Незабаром після цього спікер оперативного командування "Південь" Дмитро Плетенчук зазначив, що контроль над цим островом суттєво підвищить якість контрдиверсійних заходів.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти заявили про захоплення острова в дельті Дніпра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі