четвер, 02 травня 2024 06:15

Спецтема: Війна Росії проти України

14 постраждалих і багато руйнувань: показали наслідки атаки на Одесу
12

Унаслідок удару по Одесі постраждали 14 осіб
Фото: ДСНС
Унаслідок удару по Одесі постраждали 14 осіб
Унаслідок удару по Одесі постраждали 14 осіб
Унаслідок удару по Одесі постраждали 14 осіб
Унаслідок удару по Одесі постраждали 14 осіб

Унаслідок російської ракетної атаки по Одесі увечері 1 травня пошкоджена цивільна інфраструктура, зокрема складські приміщення "Нової пошти".

На місці спалахнула масштабна пожежа, яку 2 травня ліквідували вогнеборці, повідомляє пресслужба ДСНС.

"У навколишніх будинках є вибиті вікна. Кількість поранених зросла до 14 осіб, одного чоловіка госпіталізовано у стані середньої ступеню важкості в лікарню. Всім іншим допомога надана на місці. Правоохоронці фіксують черговий злочин росіян проти цивільного населення", - заявив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ескалація: NYT прокоментував обстріл Одеси

Міський голова Одеси Геннадій Труханов додав:

"Наші структури проводять обстеження житлових будинків, що знаходяться поруч на наявність вибитих вікон і дверей".

Війська РФ завдали по Одесі удару балістичними ракетами. "Нова пошта" заявила, що російська ракета поцілила в її сортувальне депо та відділення.

"У сортувальне депо та відділення "Нової пошти" щойно поцілила ракета рашистів. Серед наших співробітників загиблих та постраждалих немає. Оціночна вартість усіх посилок, які були знищені внаслідок удару - будуть компенсовані клієнтам в повному обсязі. Завтра звʼяжемося з усіма отримувачами. Посилки які були в дорозі - перенаправлені на інше відділення в Одесі".

О 22:02 в Одесі пролунали перші вибухи. Напередодні Повітряні сили України попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена повітряна тривога.

Росіяни під час обстрілу Одеси 29 квітня поцілили балістичною ракетою "Іскандер" із касетним боєзарядом. Уламки розлетілися у радіусі 1,5 км.

Відомо про п'ятьох загиблих та більш як 30 постраждалих. Серед них дві дитини й вагітні жінка, повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

П'ятеро поранених перебувають у вкрай важкому стані.

Зараз ви читаєте новину «14 постраждалих і багато руйнувань: показали наслідки атаки на Одесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі