вівторок, 14 травня 2024 11:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Переселенць корегував ракетні удари РФ по Києву та Одесі

Служба безпеки затримала ще одного учасника агентурної групи ФСБ, яка діяла у різних регіонах України.

Зловмисники коригували ракетні удари по Києву, Одесі, а також Житомирській та Полтавській областях, повідомила 13 травня пресслужба СБУ.

"Двох російських агентів було затримано у результаті спецоперації СБУ у березні цього року. Наразі співробітники української спецслужби розшукали і затримали в Одесі третього учасника ворожої групи. Він злив ФСБ інформацію про наслідки подвійного ракетного удару по Одесі 15 березня цього року. Тоді рашисти атакували житловий квартал міста двома балістичними ракетами "Іскандер". Перша поцілила у цивільну забудову, що призвело до численних жертв серед місцевих жителів", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні блогери "зливали" ворогу базування військових

Коли на місце події прибули рятувальники, працівники швидкої та журналісти, то окупанти атакували їх другою ракетою.

Автор: СБУ
  СБУ затримала коригувальника РФ
СБУ затримала коригувальника РФ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадник наводив ракети РФ на військові госпіталі

Після ворожого обстрілу агент обходив територію поблизу пошкоджених будівель та приховано фіксував наслідки прильоту.

Потім відправив месенджером до ФСБ відповідні медіафайли зі своїми коментарями, зокрема щодо орієнтовної кількості загиблих.

У подальшому зловмисник готував серію повітряних ударів Росії по місцевих лікарнях, а також підрозділах Держприкордонслужби, Національної гвардії та Держслужби з надзвичайних ситуацій. Співробітники СБУ запобігли цьому і затримали російського агента у його власному помешканні.

Зрадником виявився 27-річний мешканець тимчасово окупованого Енергодара, який через пів року після захоплення міста виїхав до Одеси. На початку цього року переселенця завербував кадровий співробітник управління ФСБ по Москві та Московській області.

За співпрацю з російською спецслужбою зрадник отримував від неї грошову винагороду, яка надходила на його банківські реквізити.

Слідчі Служби безпеки вже повідомили йому про підозру. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув'язнення.

На Дніпропетровщині затримали посадовця Укрзалізниці, який шпигував за військовими ешелонами ЗСУ. Контррозвідка Служби безпеки провела спецоперацію у Дніпрі, в результаті якої затримала ще одного агента ФСБ. Ним виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці.

Зараз ви читаєте новину «Переселенць корегував ракетні удари РФ по Києву та Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі