пʼятниця, 03 травня 2024 16:06

Мати глави управління СБУ купила елітну нерухомість - ЗМІ

Мати глави управління СБУ купила елітну нерухомість - ЗМІ
Мати глави економічного управління СБУ Анатолія Лойфа купила квартиру у центрі Києва. Фото: "Слідство.Інфо"

Мати глави економічного управління СБУ Анатолія Лойфа несподівано "заробила" понад 1 млн грн і стала власницею елітної нерухомості.

Працює вона звичайною викладачкою, пише "Слідство.Інфо".

"Просто диво, якими успішними ФОПами стають близькі родичі СБвців, коли їм треба купити якусь лакшері-нерухомість! Наша нова історія - про мати очільника економічного управління СБУ Анатолія Лойфа. Вона - проста викладачка закарпатського медичного коледжу. І раптом жінка заробила понад 1 мільйон гривень як ФОП", - кажуть журналісти.

У коледжі, де працює Ганна Лойф, нічого не знають про її підприємницьку діяльність. Там кажуть, що у них таке не практикують.

Після того, як Лойф заробила мільйон, вона придбала квартиру на 150 кв. м у ЖК у Печерському районі в центрі Києва. Саме там живе сім'я іншого керівника з СБУ Іллі Вітюка, який донедавна очолював департамент кібербезпеки і чия дружина обзавелася квартирою за понад 20 мільйонів гривень.

У жінки також знайшли недобудований котедж у містечку Рославичі під Києвом. Будівництво почалося у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чекісти Татарова ідуть в розхід. НАБУ і САП прокинулися?

Вартість цих двох об'єктів може скласти 16 млн грн.

Сама Ганна Лойф живе у місті Берегове Закарпатської області, Журналісти не змогли з'ясувати, навіщо їй нерухомість у Києві.

При цьому у самого Анатолія Лойфа немає зареєстрованої нерухомості.

Ні він, ні його родичі свої статки не коментують.

Анатолій Лойф на своїй посаді в СБУ є наступником Артема Шила, справу проти якого зараз розглядає Вищий антикорупційний суд. Шила звинувачують в організації схеми з постачання Укрзалізниці трансформаторів за завищеними цінами.

2 квітня Національне антикорупційне бюро повідомило про викриття організаторів схеми заволодіння 94,7 млн грн на закупівлях трансформаторів для Укрзалізниці за завищеними цінами. Бюро заявило про затримання групи осіб.

Як встановило слідство, у червні-грудні 2022 року лідер групи через підконтрольних службових осіб Укрзалізниці забезпечив обрання наперед визначеної компанії постачальником силових трансформаторів за завищеною вартістю. Компанія контролювалась громадянином Білорусі.

Згодом "переможець" через зареєстровану у Болгарії контрольовану фірму-прокладку закупив трансформатори у виробника в Узбекистані і перепродав УЗ за ціною, штучно збільшеною майже вдвічі, повідомило НАБУ.

"Лідеру організованої групи також повідомили про підозру у заволодінні 117 млн грн при закупівлі кабелів АТ "Укрзалізниця", - заявило сьогодні бюро.

Видання "Економічна правда" повідомило, Артем Шило був радником Офіса президента та очільником Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Мати глави управління СБУ купила елітну нерухомість - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі