субота, 20 квітня 2024 14:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка порахувала втрати російської авіації з початку вторгнення в Україну

Британська розвідка порахувала втрати російської авіації з початку вторгнення в Україну
19 квітня 2024 року у Ставропольському краї РФ українські військові збили бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3. Фото: росЗМІ

Збиття російського військового літака Ту-22М3 стало першим випадком, коли українська система протиповітряної оборони збила стратегічний бомбардувальник.

Повідомлення про застосування ракети С-200 для збиття бомбардувальника є майже напевно правдивими, і що це була чергова успішна українська атака по військово-повітряним силам РФ. Про це в соцмережі Х повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетних ударів може поменшати: у ГУР спрогнозували наслідки збиття російського Ту-22М3

Експерти додали, що аналогічна система, ймовірно, була використана і для збиття російського літака далекого радіолокаційного виявлення А-50 23 лютого цього року.

"Це перший випадок збиття стратегічного бомбардувальника системами протиповітряної оборони України. Цілком ймовірно, що на сьогодні Росія втратила щонайменше 100 бойових літаків", - підсумували аналітики британської розвідки.

Згідно з інформацією ГУР, Ту-22М3, який у ніч проти 19 квітня атакував Україну, збили на відстані близько 300 кілометрів від українського кордону за допомогою ЗРК С-200. Збитий ворожий літак впав у Ставропольському краї РФ.

Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук підтвердив, що ЗСУ збили російський бомбардувальник Ту-22М3.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка порахувала втрати російської авіації з початку вторгнення в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі