пʼятниця, 19 квітня 2024 20:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов розповів подробиці знищення російського ракетоносія Ту-22М3

Буданов розповів подробиці знищення російського ракетоносія Ту-22М3
19 квітня 2024 року у Ставропольському краї РФ упав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3. Фото: скріншот

Перед збиттям російського бомбардувальника Ту-22М3 українські військові сиділи тиждень в засідці.

Літак вразили на відстані 308 кілометри. Про це в коментарі BBC Україна повідомив керівник ГУР Міністерства оборони України Кирило Буданов.

"Тиждень була, скажімо так, сама "засідка". Чекали, коли він вийде на потрібний рубіж. Літак вразили на відстані 308 кілометри", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетних ударів може поменшати: у ГУР спрогнозували наслідки збиття російського Ту-22М3

За даними ГУР, у росіян ще є літаки такого виду. Але керівник ГУР каже, що "це перше збиття літака дальньої авіації в цій війні", від якого "Одесі буде трошки легше зараз".

Буданов пояснив, що літаки Ту-22М3 застосовували ракети Х-22, "які, мабуть, найбільше принесли саме руйнувань по місту".

"Тепер росіянам доведеться шукати нові пускові рубежі для запуску ракет, і вони будуть змушені застосовувати "тільки наземні комплекси для ударів по Одесі та ракети з дальньої авіації та з моря", - каже Буданов.

19 квітня 2024 року у Ставропольському краї РФ упав бомбардувальник-ракетоносець Ту-22М3 − такі літаки Росія використовує для завдання ударів по Україні. За оперативними даними РФ, льотчики катапультувалися, один із екіпажу загинув, двоє в лікарні, четвертого шукають.

Командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук повідомив, що зенітні ракетні підрозділи ПС ЗСУ у взаємодії з Головним управлінням розвідки вперше знищили російський носій крилатих ракет Х-22 - Ту-22М3.

Зараз ви читаєте новину «Буданов розповів подробиці знищення російського ракетоносія Ту-22М3». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі