неділя, 20 березня 2022 13:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти викрали першого заступника мера Енергодара

Окупанти викрали першого заступника мера Енергодара
Путінські найманці викрали першого заступника міського голови Енергодара. Фото: t.me/pravdaovoine

Окупанти викрали першого заступника міського голови Івана Самойдюка.

В якому він перебуває стані не відомо. На зв'язок не виходить зі вчорашнього дня. Про це повідомив Енергодарський міський голова Дмитро Орлов.

"Окупанти, які не домоглися від міської влади жодної співпраці, пішли на відверті злочинні дії. Сьогодні ми отримали підтверджену інформацію про те, що Івана Самойдюка цинічно викрадено", - зазначив мер Енергодара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти викрадають українців, кого до війни внесли у "ліквідаційні списки"

Окупанти також розпочали фізичний, психологічний тиск на активних в своїй публічній діяльності мешканців Енергодара. Продовжують розшукувати тих енергодарців, в позиції яких вбачають для себе загрозу.

Міський голова закликав енергодарців зберігати максимальну обережність і не розповідати нікому про своє місцезнаходження.

Раніше окупанти викрали в містах Запорізької області щонайменше двох мерів – у Дніпрорудному та в Мелітополі. У Скадовську на Херсонщині російські окупанти викрали з міськради мера Олександра Яковлєва та його заступника Юрія Палюха.

У Бучі під Києвом окупанти увірвались у міську раду, вчинили погром в адміністративній будівлі і викрали п'ятьох працівників. Серед них був і керуючий справами Бучанської міської ради Дмитро Гапченко.

На Харківщині росіяни взяли в полон селищного голову Великобурлуцької громади Віктора Терещенка. Його викрали просто з робочого місця.
Також серед затриманих є громадські активісти, організатори антиросійських протестів.

Першим був викрадений міський голова Мелітополя Іван Федоров. Його шість днів тримали у полоні. Українські силовики звільнили Федорова під час спецоперації.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти викрали першого заступника мера Енергодара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі