пʼятниця, 30 липня 2021 12:45

Зв'язали й перерізали горло: бойовики стратили відомого коміка

Зв'язали й перерізали горло: бойовики стратили відомого коміка
Комік служив у поліції Афганістану. Фото: twitter.com/mustafa_bag

Бойовики в Афганістані стратили відомого блогера та коміка країни Назара Мохаммеда.

Родичі винуватять у злочині терористичний рух "Талібан", пише India Blooms.

"Інцидент трапився під час боїв між "Талібаном" та урядовими військами поблизу міста Кандагар. Спершу в інтернеті поширили відео, на якому люди зі зброєю утримують в автомобілі Мохаммада зі зв'язаними за спиною руками. Пізніше ЗМІ оприлюднили фото, на яких коміка притискають спиною до дерева. На решті світлин він уже лежить на землі з перерізаним горлом", - йдеться в публікації.

Хоча таліби заперечують свою причетність, сім'я Мохаммеда уже звинуватила їх в убивстві. Користувачі Twitter гостро відреагували на злочин. Люди в соцмережах вшановують пам'ять страченого.

"Вони не хочуть, щоб мусульмани сміялися, співали, танцювали та були щасливі. Їм потрібні шалені мусульмани, які можуть діяти подібно зомбі", – прокоментувала подію активістка Субухі Хан.

У минулому комік служив у поліції Афганістану. Таліби затримали Мохаммада, побили, а потім повісили тіло на дереві, зазначає журналіст Шаріф Хасан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США видадуть афганцям тисячі віз, щоб ті врятували себе і сім'ї

США покидають Афганістан після 20 років війни в цій країні. Президент Джо Байден заявив, що виведення військ завершиться до 31 серпня. Раніше планували зробити це до 11 вересня. Паралельно терористи з "Талібану" захоплюють країну, витісняючи урядові сили. За даними талібів, вони захопили 85% країни. Кабул каже про третину території. Афганські військові, які разом із силами НАТО так довго стримували бойовиків у горах, біжать.

Зараз ви читаєте новину «Зв'язали й перерізали горло: бойовики стратили відомого коміка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі