четвер, 31 серпня 2023 10:31

Журналісти розсекретили ім'я нового міністра оборони Великої Британії

Журналісти розсекретили ім'я нового міністра оборони Великої Британії
ЗМІ розкрили ім'я нового міністра оборони Великої Британії. Фото: eastnews.ua

Ім'я нового очільника Міністерства оборони Великої Британії оголосять 31 серпня. Сьогодні міністр оборони Бен Воллес уже оголосив, що йде зі своєї посади.

Про це повідомило видання Financial Times із посиланням на урядові джерела. Співрозмовники видання називають фаворитом нинішнього главу Міністерства енергетики та вуглецевої нейтральності Сполученого Королівства 44-річного Гранта Шеппса.

"У разі призначення портфель міністра оборони стане вже п'ятим для політика, який обіймав посаду міністра транспорту (2019-2022), міністра у справах бізнесу, енергетики та промислової стратегії (2022-2023). Протягом тижня він також обіймав посаду голови британського МВС в уряді Ліз Трас", ‒ зазнають журналісти.

Водночас у канцелярії прем'єр-міністра країни відмовилися давати коментарі газеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відставку Резнікова розглянуть наступного тижня ‒ нардеп

Financial Times також пише, що минулого тижня Шеппс відвідав Київ.

Навесні 2022 року він прийняв у себе вдома сім'ю українських біженців, які поїхали з країну через повномасштабне вторгнення Росії. Крім того, Шеппс на посаді міністра транспорту допоміг створити потужну антиросійську транспортну коаліцію.

Президент США Джо Байден нібито перешкодив міністру оборони Великої Британії Бену Воллесу стати наступним генеральним секретарем НАТО після того, як Лондон почав просувати ідею навчання українських льотчиків на F-16 без схвалення Вашингтона.

Воллес нібито був фаворитом, щоб замінити Єнса Столтенберга на посаді глави НАТО наприкінці цього року, але не зміг заручитися підтримкою Вашингтона на тлі "напруженості", пов'язаної з військовою підтримкою України з боку Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти розсекретили ім'я нового міністра оборони Великої Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі