пʼятниця, 16 грудня 2016 12:10

Знесуть дім, де народився Гітлер

Знесуть дім, де народився Гітлер

Австрійська влада вирішила знести будинок у містечку Браунау-ам-Інн, де народився Адольф Гітлер. Таке рішення ухвалила нижня палата австрійського парламенту, пише DW. Хочуть зупинити неонацистів, для яких будинок фюрера став місцем паломництва.

Пам'ятку націоналізують і докорінно реконструюють.

"Будинок Гітлера знесуть. Фундамент залишиться, на ньому зведуть нову споруду. Розмістимо там благодійні організації або передамо місцевій владі. В будь-якому разі, будинок не матиме жодного зв'язку з Адольфом Гітлером", - наголосив міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка.

Будинок належить місцевій мешканці Герлінді Поммер. Її родина володіла ним понад століття. 1972-го австрійський уряд орендував будівлю у власниці. В ній відкрили центр для людей з обмеженими можливостями. Останніми роками вартість оренди сягала 4,8 тис. євро на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Майн Кампф" потрапив у топ улюблених дитячих книжок

Попри численні звернення, жінка відмовлялася продавати дім владі. Навіть не дозволяла зробити в ньому капітальний ремонт. З 2011 року будівля стояла порожня. Нині її примусово вилучать, а власниці виплатять компенсацію.

Адольф Гітлер народився в будинку на вул. Зальцбургер-форштадт 20 квітня 1899 року. Його батьки прожили в ньому 3 тижні. Потім переїхали. Коли Гітлеру було 3 роки, родина виїхала з Бранау-ам-Інн.

Сьогодні на будинку або поруч з ним немає жодних згадок про диктатора. Поблизу входу встановили меморіальну дошку з написом: "За мир, свободу і демократію. Ні фашизму. Мільйони полеглих нагадують нам про це".

Раніше в Берліні відкрили для туристів бункер Гітлера.

Зараз ви читаєте новину «Знесуть дім, де народився Гітлер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі